(Persbericht) Kidsclubs, voetballen op vakantie, acco‘˜s met aquapark en aandacht voor mens en milieu het meest populair

De meest kindvriendelijke reisorganisaties van Nederland zijn op de Vakantiebeurs onderscheiden met de felbegeerde 'Kids Vakantieaanbieder van het Jaar 2011 Awards' in acht categorieën De winnaars ontvingen hun prijs uit handen van musicalster en zanger Jim Bakkum. Ruim 2000 kinderen, ouders en verzorgers brachten de afgelopen zes weken hun stem uit op de genomineerden via de Kids Enquàªte op Kidsvakantiegids.nl. De verkiezing is een initiatief van de Kids Vakantiegids.

De categorieën en winnaars zijn:
Allround:  Arke
Kamperen: Eurocamp
Vakantieparken: Vakantiepark Slagharen
Actieve Vakanties:  Familieavontuur
Verre Vakanties: Baobab
Cruises: MSC Cruises
Kidsclub Vakanties: KidsWorldClub
Pretpark Vakanties: Vrij Uit
Detective Award: Corendon

Omdat de mening van kids steeds belangrijker wordt bij de vakantiekeuze organiseert Kids Vakantiegids de verkiezing ieder jaar in nauwe samenwerking met de Vakantiebeurs. Doelstelling is mede te achterhalen wat kids zelf het leukst vinden om te doen in de vakantie.
 
Allround
Arke blijkt erg goed bekend onder de doelgroep en werd eerste in de categorie ´Allround‘˜; maar liefst 51% van de respondenten herkent het oranje logo met de knipoog. Het aanbod van Arke, met o.a. de Barkie KidsClub, voetbal en zwemles op vakantie en hotels met aquaparken met 18 glijbanen scoorde het hoogst ‘˜. Ruim 43% van de deelnemers aan de Kids Enquàªte beoordeelde dit vakantiepakket als het allerleukste.
 
Kamperen en Vakantieparken
Eurocamp verdiende de ´Kamperen‘˜ Award dankzij kampeervakanties met Action Station, Soccer Station en campings met zwembaden en glijbanen. Deze ´relax en spelen‘˜ vakanties vinden kinderen en ouders het meest aantrekkelijk. In de categorie ´Vakantieparken‘˜ gaf 36% van de deelnemers de voorkeur aan Vakantiepark Slagharen, die deze Award won. Bij dit vakantiepark kunnen kidsgenieten van grensverleggende fun in het attractiepark, spelen in de kidsclub en ook nog gezond eten. .
 
Verre Vakanties en Actieve vakanties
Winnaar van de Award voor ´Verre vakanties‘˜ werd Baobab Familiereizen. Met 41% van de stemmen zijn de culturele vakanties om verre landen, eten, dieren en mensen te ontdekken in deze categorie het meest populair. Bij de ´Actieve Vakanties‘˜ ging ruim 52% van de stemmen naar de vakanties van Familieavontuur, waarbij kinderen actieve tochten kunnen maken door de jungle of de woestijn. Zowel Baobab Familiereizen als Familieavontuur werden geprezen voor hun aandacht aan mens en natuur.
 
Kidsclub Vakanties en Pretpark Vakanties
Uit het onderzoek blijkt verder dat 93% van de kinderen het belangrijk vinden om leeftijdgenoten te leren kennen tijdens de vakantie om samen leuke dingen te doen. KidsWorldClub biedt hiervoor het meest aantrekkelijke programma aan met de BabyWorld, KidsWorld en YoWorld clubs en sleepte hiermee de ´Kidsclub Vakanties‘˜ Award in de wacht. Als aanbieder van ´Pretpark Vakanties‘˜ rolde Vrij Uit als Award winnaar uit de bus. Vrij Uit scoorde vooral punten met de presentatie van de pretpark vakanties op de website. 40% van de kinderen en ouders stemde hier op Vrij Uit.

Cruises
MSC cruises kreeg de ´Cruises‘˜ Award overhandigd. Het cruise programma van MSC Cruises is zeer avontuurlijk, er zijn kidsclubs en speelruimtes aan boord die zijn afgestemd op de leeftijd, speciale kindermenu‘˜s en bovendien cruisen kinderen gratis.

Detective Award
Naast alle officiële Awards reikte Jim Bakkum een ´Detective Award‘˜ uit aan de reisorganisatie met de meest kindvriendelijke stand op de Vakantiebeurs. Een dertigtal Kids Vakantiedetectives vormde de jury. Zij slopenp door de gangpaden van de Vakantiebeurs en gaven een gefundeerd oordeel. Uiteindelijk viel de keuze op Corendon.
De kinderen zijn leerlingen van diverse basisscholen die via school zijn uitgenodigd om als Kids Vakantiedetective de Vakantiebeurs te bezoeken.

Zeventien nominaties
In totaal hebben zich een 40-tal kindvriendelijke reisorganisaties aangemeld voor de competitie. Uit deze aanmeldingen volgden 24 nominaties. De vakjury bestond uit Stephan Bosman (CEO Zoover), Jan Lokhoff (CEO Reisrevue groep) en Marlotte Lubbers (Uitgever Kids Vakantiegids), stuk voor stuk expert op het gebied van de vakantiemarkt voor families en kinderen. Het publiek bepaalde uiteindelijk de definitieve winnaars door de Kids Enquàªte in te vullen op Kidsvakantiegids.nl. Ruim 2000 ouders en kinderen brachten een stem uit.
 
Kids Vakantiegids
Kids Vakantiegids magazine is samen met de website www.kidsvakantiegids.nl het grootste vakantieplatform voor families. Kids Vakantiegids speelt in op de groeiende behoefte van kids en hun (groot)ouders/verzorgers om een vakantie of uitstapje te zoeken die past bij de vakantiewensen van de hele familie.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular