Elk jaar staat de winter weer voor de deur en dan kan je best overschakelen naar winterbanden om je veiligheid op de ijzige baan te waarborgen. Over de doeltreffendeheid van winterbanden zijn de meeste het ondertussen eens, maar het blijft toch een dure aankoop. Misschien is het beter om winterbanden te huren? Per slot van rekening gebruik je ze toch enkel een paar weken. Of is het toch interessanter om door de zure appel heen te bijten en winterbanden aan te kopen.

Wanneer je winterbanden gaat huren ligt de prijs voor je winter beduidend lager dan wanneer je ze gaat kopen, dat staat als een paal boven water. De huurprijs voor een set winterbanden ligt rond de 100 euro per week. De aankoopprijs voor dezelfde set ligt dan weer rond 250 euro. Wanneer je dus enkel een set banden nodig hebt om even een skitrip te ondernemen is het vele voordeliger om je winterbanden te huren dan ze te kopen. Bovendien heb je met gehuurde winterbanden geen last van slijtage. Wanneer je bij een professionele bandenverdeler terecht kan dan zal je zien dat je jouw winterbanden keer op keer in een optimale conditie toegewezen krijgt. Bovendien breng je de banden na gebruik terug naar je bandencentrale. Op die manier hoef je ook geen stockage plaats voor winterbanden te voorzien tot wanneer je ze nog eens kan gebruiken.

Toch kan kopen ook interessant zijn voor jou. Wanneer je werkt met gehuurde winterbanden, en je gebruikt deze langer dan een paar weken, komt het op den duur voordeliger uit om je banden aan te kopen dan om ze nog langer te huren. Verder wordt de kost van je banden beperkt tot à©à©n uitgave. Nadien kan je jouw winterbanden gebruiken wanneer je wilt zonder daarvoor te moeten bijbetalen. Bovendien kan je jouw zomerbanden wat sparen door je winterbanden langer te gebruiken.
Het is wel aan te raden dat je bij een aankoop van winterbanden gelijk ook even een nieuwe set velgen aanschaft. Dat is gemakkelijk bij het wisselen, beter voor je banden want banden worden er echt niet beter van als ze iedere keer van de velg gehaald moeten worden en  je spaart ook montage en balanceerkosten uit.

Of het nu voordeliger is om winterbanden te huren of te kopen hangt dus vooral af van je uiteindelijke gebruik. Wanneer je nog niet weet hoelang je een winterband wilt of kan gebruiken kan je beter huren en achteraf misschien beslissen om volgende keer een set aan te kopen. Wat je ook beslist zolang je van plan bent om winterbanden te gebruiken dan zit je goed. Veiligheid boven alles!

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular