(Persbericht) Persbericht
Ridderkerk, 4 november 2010

Wintertijd gaat in op het Leidseplein
Vanaf vrijdag 5 november kan er weer gratis geschaatst worden op het Leidseplein!
Dan start namelijk voor het vijfde achtereenvolgende jaar het winterevenement op het Leidseplein. De opening zal vrijdag om 17:00 uur verricht worden door wethouder Lodewijk Asscher. De organisatie is ook voor deze lustrumeditie in handen van Frans Stuy. Voor hem is deze editie extra speciaal, omdat hij genomineerd is voor het Johan Stekelenburg Compliment. Stuy biedt kansarme jongeren de mogelijkheid om mee te werken en te leren op de Kermis. Zijn aanpak is zà³ succesvol dat hij nu in de race is voor deze bijzondere award. De winnaar ontvangt, naast een beeldhouwwerk van Anita Franken, maar liefst 15.000.-! Op 25 november wordt bekend of Stuy gewonnen heeft...

Maar dat is nog niet alles. Deze sociaal bewogen ondernemer heeft ambitieuze plannen om jongeren kansen op werk te bieden in o.a. het kermisvak, beveiliging en horeca. Hij wil op een tijdelijke locatie een mobiel pretpark in Amsterdam opzetten. Dit zal ingericht worden als ouderwets gezellige kermis met circus.

En bij deze nieuwe attractie voor de stad, zullen zo‘˜n 250 jongeren voorbereid kunnen worden op werk. Het plan sluit perfect aan op de behoefte van Amsterdammers die de nieuwe attractie verwelkomen en de jongeren met of zonder opleiding die gemotiveerd zijn de handen uit de mouwen te steken en het publiek ten dienste te zijn. Uit een simpele rekensom blijkt bovendien dat het een flinke besparing op gemeenschapsgeld kan opleveren. Als Stuy het Johan Stekelenburg Compliment wint zou dat een geweldige aanmoediging zijn om dit plan met de stad Amsterdam te realiseren.

Wie de succesvolle aanpak van Stuy aan den lijve wil ervaren moet zeker naar het Leidseplein komen. Schaatsen zijn ter plekke te huur voor 5,-. De baan is ook dit jaar gezellig aangekleed door allerlei kraampjes.

Meer info:

à¢â‚¬¢ kermisplaza.nl
à¢â‚¬¢ johanstekelenburgcompliment.nl

Noot voor de redactie:
Contactpersoon: Ronald Bouquet
Tel: 0180-415227
@: [email protected]
Web: www.wensenwerk.nl

Adres: Stichting Wensenwerk
Benedenrijweg 459b; Ridderkerk