Wixi 1890 nummerinformatie zet concurrentie op scherp in aanloop naar innovatief doorverbinden

Delft, 10 september 2007 - Wixi 1890 nummerinformatie en doorverbinden lanceert vandaag het nummer 1890 voor iedereen die een telefoonnummer zoekt. Wixi 1890 is per direct bereikbaar voor alle bellers in Nederland. De nummerinformatiedienst plaatst 1890 meteen in de top met snelle service, correcte nummers en 24 uur per dag live-telefonisten. Deze service is de basis voor de introductie van innovatieve informatiediensten die Wixi 1890 in oktober lanceert. Dan wordt het vinden en doorverbinden versneld door het gebruik van Wixi trefwoorden.

Wixi 1890 richt zich met name op de loyale klanten van het voormalige 118 die vertrouwen op correcte nummerinformatie. Het aantal raadplegingen van 118 is meer dan 40 miljoen keer per jaar. Het tarief is € 1,30 per gesprek, daarna is bellen waarnaar is doorverbonden gratis. Wixi 1890 verbindt ook gratis door naar mobiele nummers.

Innovatief doorverbinden
Doorverbinden wordt makkelijker met Wixi trefwoorden. Iedere mobiele en vaste telefoonabonnee kan voor zijn telefoonnummer een Wixi trefwoord registreren. Bijvoorbeeld de bedrijfsnaam, productnaam of achternaam. Ook pre-pay abonnementen kunnen hun persoonlijke Wixi trefwoord zelf bedenken en vastleggen. Het Wixi trefwoord is makkelijker te onthouden dan een telefoonnummer en maakt doorverbinden eenvoudig. Het registreren van Wixi trefwoorden zal in oktober worden geïntroduceerd.

Actuele telefoonnummerbestanden
Particulieren en bedrijven die elkaar zoeken, vinden elkaar met Wixi 1890 nummerinformatie. Wixi verbindt ook door naar zoekgeraakte- en gewijzigde telefoonnummers. Nummerwijzigingen worden dagelijks in de Wixi telefoonbestanden ingevoerd. Wixi 1890 verbindt ook door naar vrienden, storingsdiensten, klantenservice, verzekeraars, ziekenhuizen en taxi’s tot en met bezorgklachten van kranten.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie

Over Wixi 1890 nummerinformatiedienst en doorverbindservice
Wixi 1890 geeft nummerinformatie over alle vaste en mobiele nummers in Nederland die in telefoonbestanden vermeld staan. De informatiedienst is 24 uur per dag bereikbaar voor alle bellers in Nederland. Bellers worden persoonlijk geholpen door getrainde telefonisten.

Het tarief is € 1,30 per gesprek, daarna is bellen waarnaar is doorverbonden gratis. Wixi 1890 verbindt ook gratis door naar mobiele nummers. Bellers vanaf een mobiel toestel kunnen optioneel een sms ontvangen met het gevonden nummer.

Wixi is een onafhankelijke informatiedienst gespecialiseerd in nummerinformatie en doorverbinden. De dienstverlening van Wixi 1890 met live-telefonisten vormt de basis voor de introductie van aanvullende innovatieve informatiediensten.

Wixi geeft inhoud aan innovatie van nummerinformatie en doorverbinden door de ontwikkeling van nieuwe diensten. In samenwerking met leidende kennis- en technologiebedrijven uit binnen- en buitenland zijn concrete diensten ontwikkeld. In aanvulling op Wixi 1890 introduceert Wixi in oktober doorverbinden op basis van Wixi trefwoorden. De Wixi dienstverlening zal verder worden ondersteund met het persoonlijk telefoonboek en gebruiksvriendelijke toepassingen.

Wixi introduceert het nummer 1890 voor nummerinformatie en doorverbinden als alternatief voor het voormalige 118 abonnee nummerinformatie.