KOOKTHEATER SANS CRAVATE* IN BRUGGE, KLEIN MAAR FIJN!

HENK VAN OUDENHOVE

In restaurant Sans Cravate* ben je bij Veronique en Henk. Met een ruime horecabagage kozen ze samen voor het avontuur en creëerden hun eigen restaurant. Bijna alles deden ze zelf, van verbouwing tot interieur, en ze legden er hun hele hart en ziel in. Dat is er niet alleen aan af te zien, dat is er ook aan te proeven. De restaurantgasten wanen zich in hun tweede thuis. Vandaar de naam Sans Cravate. Hier geen dassen en maatpakken. De sfeer is chique maar toch ook los. Er heerst een zekere intimiteit dankzij de persoonlijke bediening van Veronique en de open keuken waarin je Henk aan het werk kunt zien.

Henk is een man van het vak. Hij volgt nieuwe ontwikkelingen en technieken op de voet. In de open keuken zie je hem bijvoorbeeld aan de rà´tissoire, waar hij vlees, gevogelte en vis langzaam laat garen. Ook voor wat de producten betreft, gaat deze chef steeds op zoek naar de beste kwaliteit. Voor heerlijk zuiglam zakt hij af naar het Nederlandse Texel, voor de lekkerste langoustines naar Bretagne en voor de sappigste zomergroenten naar de Provence. Niet onvermeld mag blijven zijn Simmenthaler rundvlees en zijn fantastische kalfsvlees uit Corrà¨ze. De gerechten in zijn Michelin restaurant mogen in de basis klassiek worden genoemd, echter tegelijkertijd kan men zijn kookstijl onder de noemer vernieuwend en uitdagend rangschikken, waarbij visie en originaliteit de ingrediënten zijn.

De wijnkaart, die hoofdzakelijk uit Franse wijnen bestaat, wordt samengesteld op advies van Veronique‘˜s moeder die ´Maà®tre Sommelier de France‘˜ is. In bijgaande receptuur speelt Henk een culinair spel met de cressjes van Koppert Cress en de diverse variëteiten olijfolie van Valderrama.