Medisch hulpmiddel werkt preventief en helend

Bestraling tegen kanker, betekent nogal wat voor de patiënt, onder andere een uiterst gevoelige huid. XClair is de eerste crème die speciaal is ontwikkeld als medisch hulpmiddel voor de preventie en behandeling van huidaandoeningen als gevolg van bestraling. XClair is speciaal geschikt voor de behandeling van de huid na bestraling ter bestrijding van borstkanker. Maar ook op andere delen van de bestraalde huid heeft de crème een preventieve, helende en verzachtende werking.

Bewezen werking

XClair is ook blind getest inclusief placebo’s. Dit betekent dat willekeurig ingedeelde patiënten gedurende een bepaalde tijd XClair of een placebo (nepmiddel) gebruikten. Om de bevindingen objectief te kunnen beoordelen wisten de behandelaars noch de patiënten wie welk middel gebruikten. Uit de resultaten van deze studie blijkt dat 65 procent van de patiënten en 60 procent van de behandelaren een duidelijk positieve werking van XClair constateerden.

XClair hydrateert, verzacht en beschermt de bestraalde huid. De bestanddelen van XClair zorgen ervoor dat de vochtbalans in de huid behouden blijft. Zo kunnen ernstige huidproblemen als gevolg van bestraling voorkomen worden en herstelt de huid zich snel. Dit geeft niet alleen verlichting van klachten, maar biedt ook als voordeel dat de bestralingsbehandeling niet onderbroken hoeft te worden.

Vochtbalans

XClair brengt een beschermende laag aan op de huid. Deze laag heeft een barrièrewerking voor het behoud van een goede vochtbalans van de huid en versnelling van het genezingsproces. De crème bevat ondermeer bestanddelen met een hydraterende (hyaluronzuur), ontstekingsremmende en celbeschermende eigenschappen.

Verdraagbaarheid

XClair wordt zonder bijwerkingen goed verdragen door de gevoelige aangedane huid. Het bevat geen alcohol, geurstoffen, melk of dierlijke bestanddelen. Alleen mensen met een overgevoeligheid voor noten moeten voor gebruik hun arts raadplegen, omdat XClair notenolie (shea butter) bevat.

XClair kan driemaal daags op de aangedane huid worden aangebracht, na de bestralingsbehandeling.

XClair is een medisch hulpmiddel en is in Nederland verkrijgbaar bij apotheek en drogist. In België is de crème verkrijgbaar bij de apotheek. Adviesverkoopprijs: € 24,85.

Pharma Direct

Pharma Direct is een internationaal georiënteerde onderneming en onderdeel van Lichtwer Pharma Benelux. Pharma Direct werkt nauw samen met toonaangevende producenten en ontwikkelaars van gezondheid- en verzorgende producten in Europa.

Pharma Direct stelt zich tot doel vernieuwende producten met wetenschappelijke onderbouwing op het gebied van gezondheid en verzorging op de markt te brengen. Hiertoe de ontwikkelingen binnen de internationale gezondheidsmarkt nauwgezet gevolgd om de kritische, zelfbewuste consument altijd de nieuwste gezondheids- en verzorgende producten te kunnen aanbieden.

www.pharmadirect.nl

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Nadere informatie omtrent het bovenstaande wordt u gaarne verstrekt door Addie Knispel van Lichtwer Pharma Benelux, telefonisch bereikbaar via 036 – 521 81 16 of door Frank Lether van Presstige Public Relations, die via 033 – 245 00 70 bereikbaar is.

 
Zeewolde, 3 april 2008