(Persbericht) Eerste Cloudera University trainingen voor analyse Hadoop Big Data in Nederland en Frankrijk

Hilversum, 16 november 2011 Xebia, specialist op het gebied van Agile, Java development en enterprise architectuur, is de eerste geautoriseerde Europese trainingspartner van Cloudera, aanbieder van een dataplatform gebaseerd op de populaire Apache Hadoop software. Apache Hadoop is een krachtige open source software-oplossing voor het analyseren van zowel gestructureerde als ongestructureerde complexe data. Xebia gaat in Nederland en Frankrijk de gecertificeerde Cloudera Developer en Administrator trainingen verzorgen. Daarnaast biedt Xebia ook door de bedrijfstak erkende certificeringen voor Apache Hadoop van Cloudera.

Big Data en NoSQL-oplossingen, met name Hadoop, staan aan de vooravond van de grote doorbraak in Europa. Het verzamelen van data werd vroeger gezien als een noodzakelijk kwaad. Echter, door de mogelijkheden van Hadoop kunnen grote databases op een betaalbare manier worden opgeslagen en verwerkt. Ruwe logfiles kunnen nu worden verwerkt tot bijvoorbeeld online aanbevelingen, zoeksuggesties, doelgerichte advertenties, risico-analyses en fraude-detectoren.

à¢â‚¬Å“In onze zoektocht naar opleidingspartners in Europa, was Xebia direct een beoogd partnerà¢â‚¬, aldus Sarah Sproehnle, Directeur Training bij Cloudera. à¢â‚¬Å“De Cloudera-training voor Apache Hadoop is een perfecte aanvulling op het indrukwekkende portfolio aan ontwikkeltechnologieën en trainingen van Xebia.à¢â‚¬

à¢â‚¬Å“Het bieden van kwaliteitstrainingen is alleen mogelijk met partijen die de juiste expertise in huis hebben en ervaring is hierbij essentieelà¢â‚¬, licht Omer Trajman, Vice President Services bij Cloudera, de keuze voor Xebia verder toe. à¢â‚¬Å“Dit is à©à©n van de redenen waarom Xebia voor ons de juiste partner is. Hun trainers hebben diverse succesvolle Hadoop clusters gebouwd in verschillende branches. Dit is het niveau aan ervaring dat we willen overbrengen op onze klanten die deelnemen aan gecertificeerde Cloudera-trainingen wereldwijd.à¢â‚¬

à¢â‚¬Å“Wij houden ons al lange tijd bezig met Big Data trajecten bij onze klanten. Dit partnership laat zien dat wij de leidende partij op dit gebied zijn in de Beneluxà¢â‚¬, aldus Rob Dielemans, Manager Software Development bij Xebia. à¢â‚¬Å“Amerika ligt à©à©n àƒ  twee jaar voor op Europa met het gebruik van Big Data Analytics/Hadoop. Wij verwachten dat 2012 de grote doorbraak van Big Data in Europa zal zijn. Zo staat Big Data prominent in de Gartner Hype Cycle voor nieuwe technologieën.à¢â‚¬

De eerste training, Cloudera Developer Training for Apache Hadoop, wordt gegeven van dinsdag 13 december tot vrijdag 16 december aanstaande.

---------------
Over Cloudera
Cloudera is internationaal marktleider op het gebied van Apache Hadoop-gebaseerde software en diensten. Cloudera maakt het voor data gedreven ondernemingen mogelijk om gemakkelijk hun gestructureerde en ongestructureerde data te analyseren en hier toegevoegde waarde uit te halen voor de organisatie. De software Cloudera‘˜s Distribution including Apache Hadoop (CDH), gratis te downloaden via www.cloudera.com/downloads, is de meest uitgebreide, geteste, stabiele en op grote schaal ingezette distributiesoftware van Hadoop in commerciële en niet-commerciële omgevingen. Een abonnement op Cloudera Enterprise is de snelste manier voor organisaties om gebruik te maken van deze volledige open source technologie voor de productie van Big Data analyses en het beantwoorden van eerdere onopgeloste vragen. Dit abonnement bestaat uit Cloudera Support en een portfolio van software, inclusief Cloudera Management Suite. Daarnaast biedt Cloudera advies, training en certificering voor Apache-technologieën. Cloudera levert een belangrijke bijdrage aan de Apache open source community en door het maken en beheren van tienduizenden verbindingen voor klanten in de sectoren financiële dienstverlening, overheid, telecommunicatie, media, web, advertising, retail, energie, bio-informatica, farma/ gezondheidszorg, universiteitsonderzoek, olie, gas en gaming, is Cloudera‘˜s ervaring en inzet ongeëvenaard. Meer informatie: www.cloudera.com.
Over Xebia
Xebia is marktleider op het gebied van Agile, Java development en Architectuur. Xebia helpt haar klanten met het invoeren van de Agile methode door middel van change management, coaching en trainingen. De internationale organisatie biedt consultancy en voert complete projecten uit, vanuit vestigingen in Nederland, Frankrijk en India. Xebia ontwikkelt software op basis van Java technologie en de Agile methode, en gebruikt daarbij gedistribueerde ontwikkelteams. Van deze teams is de helft van de ontwikkelaars in Nederland en de andere helft in India gesitueerd. Zo combineert het bedrijf de voordelen van offshore met het succes van Agile. Xebia stelt met de klant doelen vast en levert stap voor stap werkende software op met de hoogste business value. De voortgang van projecten wordt continu gemeten aan de hand van werkende producten of prototypes. Deze samenwerking blijkt goedkoper en het resultaat voldoet altijd aan de gestelde eisen.

Xebia heeft ruim tweehonderdvijftig zeer ervaren consultants in dienst, waarmee het bedrijf haar klanten kan ondersteunen bij de uitdagingen die grootschalige enterprise projecten met zich mee brengen, van architectuur en ontwikkeling tot beheer. Daarnaast is Xebia in 2009 opgenomen in de Deloitte Fast50 en winnaar van de High Growth Award voor de regio Midden-Nederland. Voor meer informatie: www.xebia.com.

Meer informatie:
Marcommit PR
Marloes Overmars
035 5822730
[email protected]

Xebia
Lianne Verhoeven
035-5381921
[email protected]