(Persbericht) Exclusief partnership voor Srcum methodiek in SAP omgevingen

Hilversum, 15 februari 2011 Xebia, specialist op het gebied van Agile, Java development en enterprise architectuur, en SAP Nederland zijn een exclusief partnership aangegaan. Er is een unieke SAP Agile training ontwikkeld die SAP klanten, implementatiepartners en medewerkers inzicht geeft in de Scrum methodiek en hoe deze kan worden toegepast binnen implementaties in een SAP omgeving. Deze methode is gericht op de Lean en Agile principes en stelt implementatiepartners in staat de Scrum methode toe te passen bij hun klanten, waardoor sneller resultaat kan worden behaald, meer transparantie wordt gerealiseerd en de flexibiliteit wordt verhoogd.

à¢â‚¬Å“De training laat duidelijk zien wat Scrum kan betekenen voor een SAP projectimplementatie, namelijk een snellere time-to-market, verhoogde flexibiliteit van de implementatie en een betere voortgangsbewaking. Xebia is marktleider op het gebied van Agile en wij zijn dan ook zeer verheugd over deze samenwerkingà¢â‚¬, aldus Jens Broetzmann, Field Services Methods & Tools Specialist bij SAP.

Eelco Rustenburg, Business Unit Manager Agile Consulting & Training bij Xebia: à¢â‚¬Å“Wij komen bij onze klanten steeds vaker SAP tegen. Door Agile ook toe te passen binnen SAP implementatietrajecten kunnen wij onze klanten helpen de doorlooptijd te verkorten en de kosten te verlagen. SAP is de leidende partij in Nederland op het gebied van ERP. Door onze krachten te bundelen en onze kennis te koppelen, kunnen we onze dienstverlening uitbreiden en verbeteren. Wij zijn trots op de totstandkoming van dit partnership.à¢â‚¬

Topics
Gedurende de tweedaagse training komen alle aspecten van Scrum aan bod en wordt, door middel van theorie en praktische voorbeelden, duidelijk hoe Scrum in een SAP implementatie kan worden toegepast. De topics zijn:

à¢â‚¬¢ Het Scrum framework
à¢â‚¬¢ Hoe Agile/Scrum wordt toegepast in een SAP projectimplementatie
à¢â‚¬¢ Integratie van Agile in ASAP 7
à¢â‚¬¢ De metrics van Scrum (Product Backlog, Burndown Chart)
à¢â‚¬¢ Hoe Agile te introduceren zonder de organisatie drastisch te veranderen
à¢â‚¬¢ Hoe een Agile project kan worden toegepast in meerdere teams in een versnipperede (offshore) omgeving

De training richt zich op SAP implementatiepartners, business analisten en iedereen die in een SAP omgeving werkt.
Aanmelden en locatie
In totaal vinden er in 2011 zes SAP Agile trainingen plaats in het kantoor van SAP in ‘˜s-Hertogenbosch, op 17 en 18 maart, 10 en 11 mei, 28 en 29 juni, 30 en 31 augustus, 3 en 4 november en 15 en 16 december. Zie http://www.xebia.com/agile_sap_project_implementation of https://training.sap.com/course/wnlsa-agile-sap-project-implementation-classroom-091-nl-en/#schedule voor meer informatie of om aan te melden.

---------------------------------

Over Xebia
Xebia is marktleider op het gebied van Agile, Java development en Architectuur. Xebia helpt haar klanten met het invoeren van de Agile methode door middel van change management, coaching en trainingen. De internationale organisatie biedt consultancy en voert complete projecten uit, vanuit vestigingen in Nederland, Frankrijk, Zweden, VS en India. Xebia ontwikkelt software op basis van Java technologie en de Agile methode, en gebruikt daarbij gedistribueerde ontwikkelteams. Van deze teams is de helft van de ontwikkelaars in Nederland en de andere helft in India gesitueerd. Zo combineert het bedrijf de voordelen van offshore met het succes van Agile. Xebia stelt met de klant doelen vast en levert stap voor stap werkende software op met de hoogste business value. De voortgang van projecten wordt continu gemeten aan de hand van werkende producten of prototypes. Deze samenwerking blijkt goedkoper en het resultaat voldoet altijd aan de gestelde eisen.

Xebia heeft ruim tweehonderdvijftig zeer ervaren consultants in dienst, waarmee het bedrijf haar klanten kan ondersteunen bij de uitdagingen die grootschalige enterprise projecten met zich mee brengen, van architectuur en ontwikkeling tot beheer. Daarnaast is Xebia in 2009 opgenomen in de Deloitte Fast50 en winnaar van de High Growth Award voor de regio Midden-Nederland. Voor meer informatie: www.xebia.com.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
035-5822730
[email protected]

Xebia
Lianne Verhoeven
035-5381921
[email protected]