Hilversum, 23 april 2010 Xebia, specialist op het gebied van Agile consulting, training, software development, enterprise architectuur, auditing, middleware en integratietechnologie onderzoekt de adoptiegraad van Agile in het Nederlandse bedrijfsleven. Het bedrijf heeft hiertoe besloten naar aanleiding van een onderzoek van Gartner, waarin gesteld wordt dat à¢â‚¬Å“Nederland een Agile hotspot van de wereld is.à¢â‚¬ Doel van het onderzoek is om inzicht te geven in de verschillende Agile-methoden die in Nederland gebruikt worden.

Met de resultaten van het onderzoek wil Xebia bedrijven die overwegen op een Agile manier te gaan werken ondersteunen in hun besluitvorming en kennis geven over de toekomstvastheid van Agile in Nederland. De eerste resultaten van het onderzoek worden in juni verwacht.

Marcel van Benthem, Manager Agile consulting & training bij Xebia, licht toe: à¢â‚¬Å“Wij signaleren een sterk toenemende vraag naar Agile en Scrum. Op basis van onze waarneming kunnen we stellen dat Agile, en met name Scrum, een stevige voet aan de grond heeft gekregen in Nederland. Wij kunnen dit echter niet staven met getallen of percentages, omdat er tot nu toe geen gedegen onderzoek naar is gedaan. Met dit onderzoek willen wij inzicht geven in welke mate Agile-werken wordt toegepast in het Nederlandse bedrijfsleven en wat de mate van tevredenheid is.à¢â‚¬

Om deel te nemen aan het onderzoek bezoek www.agilesurvey.org. Iedere deelnemer krijgt de resultaten op verzoek na afloop toegestuurd.

---------------------------------
Over Xebia
Xebia is marktleider op het gebied van Agile en Java ontwikkeling en Architectuur. Xebia helpt haar klanten met het invoeren van de Agile methode door middel van change management, coaching en trainingen. De internationale organisatie biedt consultancy en voert complete projecten uit, vanuit vestigingen in Nederland, Frankrijk en India. Xebia ontwikkelt software op basis van Java technologie en de Agile methode, en gebruikt daarbij gedistribueerde ontwikkelteams. Van deze teams is de helft van de ontwikkelaars in Nederland en de andere helft in India gesitueerd. Zo combineert het bedrijf de voordelen van offshore met het succes van Agile. Xebia stelt met de klant doelen vast en levert stap voor stap werkende software op met de hoogste business value. De voortgang van projecten wordt continu gemeten aan de hand van werkende producten of prototypes. Deze samenwerking blijkt goedkoper en het resultaat voldoet altijd aan de gestelde eisen.

Xebia heeft ruim honderdtachtig zeer ervaren consultants in dienst, waarmee het bedrijf haar klanten kan ondersteunen bij de uitdagingen die grootschalige enterprise projecten met zich mee brengen, van architectuur en ontwikkeling tot beheer. Het bedrijf behoort volgens Skillcity tot de top 20 snelle groeiers in 2009. Daarnaast is Xebia in 2009 opgenomen in de Deloitte Fast50 en winnaar van de High Growth Award voor de regio Midden-Nederland. Voor meer informatie: www.xebia.com.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Xebia
Lianne Verhoeven
035-538 1921
[email protected]

Marcommit PR
Carola Rijnbeek
035-582 2730
[email protected]