(Persbericht) Hilversum, 17 juni 2011 Xebia, specialist op het gebied van Agile, Java development en enterprise architectuur, onderzoekt opnieuw de adoptiegraad van en de ervaring met Agile in het Nederlandse bedrijfsleven. Net als vorig jaar, toen het onderzoek voor het eerst werd gehouden, is het doel inzicht te geven in de verschillende Agile methoden die in Nederland gebruikt worden. Daarnaast wordt ook het effect op het resultaat onderzocht bij bedrijven die op een Agile manier werken.

Met de resultaten van het onderzoek wil Xebia bedrijven die reeds met Agile werken of dit overwegen, ondersteunen in hun besluitvorming en kennis bieden over de toekomstvastheid van Agile in Nederland. De survey staat vanaf vandaag live en de eerste resultaten van het onderzoek worden in het najaar verwacht.

Marcel van Benthem, Manager Agile consulting & training bij Xebia: à¢â‚¬Å“Uit het onderzoek van vorig jaar zijn verrassende resultaten gekomen. Zo kwam aan het licht dat het verlies van controle een grote vrees is voor het management en dat maar liefst 90 procent van de bedrijven betere resultaten ervaart bij Agile projecten. Nu we opnieuw dit onderzoek uitvoeren is het mogelijk om trends binnen de toepassing van de Agile methoden te signaleren en te ondersteunen. Dit jaar onderzoeken we tevens in hoeverre Agile en Lean in de praktijk samengaan.à¢â‚¬

Om deel te nemen aan het onderzoek bezoek www.agilesurvey.org. Iedere deelnemer krijgt de resultaten op verzoek na afloop toegestuurd.

---------------------------------

Over Xebia
Xebia is marktleider op het gebied van Agile, Java development en Architectuur. Xebia helpt haar klanten met het invoeren van de Agile methode door middel van change management, coaching en trainingen. De internationale organisatie biedt consultancy en voert complete projecten uit, vanuit vestigingen in Nederland, Frankrijk en India. Xebia ontwikkelt software op basis van Java technologie en de Agile methode, en gebruikt daarbij gedistribueerde ontwikkelteams. Van deze teams is de helft van de ontwikkelaars in Nederland en de andere helft in India gesitueerd. Zo combineert het bedrijf de voordelen van offshore met het succes van Agile. Xebia stelt met de klant doelen vast en levert stap voor stap werkende software op met de hoogste business value. De voortgang van projecten wordt continu gemeten aan de hand van werkende producten of prototypes. Deze samenwerking blijkt goedkoper en het resultaat voldoet altijd aan de gestelde eisen.

Xebia heeft ruim tweehonderd zeer ervaren consultants in dienst, waarmee het bedrijf haar klanten kan ondersteunen bij de uitdagingen die grootschalige enterprise projecten met zich mee brengen, van architectuur en ontwikkeling tot beheer. Daarnaast is Xebia in 2009 opgenomen in de Deloitte Fast50 en winnaar van de High Growth Award voor de regio Midden-Nederland. Voor meer informatie: www.xebia.com.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
035-582 2730
[email protected]

Xebia
Lianne Verhoeven
035-538 1921
[email protected]

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular