(Persbericht) Presentatie eerste Nederlandse Agile onderzoek

Hilversum, 25 november 2010 Xebia, specialist op het gebied van Agile, Java development en enterprise architectuur, organiseert op 8 december het Xebia Agile Event. Tijdens dit event, dat zich richt op IT-, project- en programmamanagers, laat Xebia aan de hand van een praktijkcase en inspirerende sprekers zien wat de kracht is van Agile. Bovendien wordt het eerste Nederlandse onderzoek naar Agile, dat is uitgevoerd in opdracht van Xebia, gepresenteerd. In dit onderzoek is onder andere naar voren gekomen dat 90 procent van het bedrijfsleven betere resultaten ervaart bij Agile projecten en dat onvoldoende grip op planning en de vrees voor controleverlies vanuit het management de twee grootste zorgen zijn van het bedrijfsleven bij de start van Agile werken. Het volledige rapport wordt tijdens het event beschikbaar gesteld.

Naast het onderzoek neemt Jeff Sutherland, grondlegger van Scrum, deelnemers mee in de wereld van Scrum en de kracht die deze ontwikkelmethode kan hebben voor iedere organisatie. Daarnaast vertelt Willem van Groenland, programmamanager bij Essent, hoe Agile succesvol bij Essent is geïmplementeerd.

Programma
16.30 uur Ontvangst
17.00 uur Welkomstwoord
17.15 uur ´De kracht van Scrum‘˜ door Jeff Sutherland, grondlegger van Scrum
17.45 uur Resultaten eerste Nederlandse onderzoek naar Agile
18.30 uur Walking diner
19.15 uur ´De ins en outs van de implementatie van Agile bij Essent‘˜, door Willem van Groenland, programmamanager bij Essent
19.55 uur Afsluiting met aansluitend een netwerkborrel

Aanmelden en locatie
Het Xebia Agile Event 2010 vindt plaats in het NH Barbizon Palace hotel, Prins Hendrikkade 59/72 te Amsterdam. Het seminar is gratis toegankelijk met voorregistratie. Vanwege het exclusieve karakter zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via http://www.agilesurvey.org/.

---------------------------------

Over Xebia
Xebia is marktleider op het gebied van Agile, Java development en Architectuur. Xebia helpt haar klanten met het invoeren van de Agile methode door middel van change management, coaching en trainingen. De internationale organisatie biedt consultancy en voert complete projecten uit, vanuit vestigingen in Nederland, Frankrijk, Zweden, VS en India. Xebia ontwikkelt software op basis van Java technologie en de Agile methode, en gebruikt daarbij gedistribueerde ontwikkelteams. Van deze teams is de helft van de ontwikkelaars in Nederland en de andere helft in India gesitueerd. Zo combineert het bedrijf de voordelen van offshore met het succes van Agile. Xebia stelt met de klant doelen vast en levert stap voor stap werkende software op met de hoogste business value. De voortgang van projecten wordt continu gemeten aan de hand van werkende producten of prototypes. Deze samenwerking blijkt goedkoper en het resultaat voldoet altijd aan de gestelde eisen.

Xebia heeft ruim tweehonderdvijftig zeer ervaren consultants in dienst, waarmee het bedrijf haar klanten kan ondersteunen bij de uitdagingen die grootschalige enterprise projecten met zich mee brengen, van architectuur en ontwikkeling tot beheer. Daarnaast is Xebia in 2009 opgenomen in de Deloitte Fast50 en winnaar van de High Growth Award voor de regio Midden-Nederland. Voor meer informatie: www.xebia.com.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
035 5822730
[email protected]

Xebia
Lianne Verhoeven
035-538 1921
[email protected]