(Persbericht) Hilversum, 5 januari 2011 Xebia, specialist op het gebied van Agile, Java development en enterprise architectuur, heeft Elgert Verhoef (37) aangesteld als senior projectmanager Software Development. In deze functie is Elgert verantwoordelijk voor het begeleiden van projectmanagers die op een Agile manier gaan werken. Elgert biedt hen handvatten om op een andere manier invulling te geven aan de projectaanpak die in een veranderingstraject sterk wijzigt.

Elgert heeft meer dan tien jaar ervaring in projectmanagement. Zo werkte hij voorheen als senior projectmanager bij ASR en, in opdracht van PinkRoccade, bij Aegon Pensioenen en Port of Rotterdam. Met deze ervaring is hij in staat om concreet invulling te geven aan veranderingstrajecten binnen het projectmanagement en de klanten van Xebia te ondersteunen bij complexe en grootschalige Agile Enterprise Java projecten.

Elgert: à¢â‚¬Å“De rol van projectmanager verandert in Agile trajecten. In een Agile manier van werken zal hij zich meer dan voorheen gaan richten op de externe factoren zoals het managen van de stakeholders en riskmanagement. Het is voor mij dan ook zeer interessant om de projectmanagers in de volgende fase van de softwareontwikkeling evolutie te begeleiden. Bij Xebia kan ik met mijn kennis klanten op het gebied van project- en portfoliomanagement verder brengen als het gaat om werken in een Agile omgeving.à¢â‚¬

Jurjan Woltman, Business Unit Manager Software Development: à¢â‚¬Å“De Agile aanpak zorgt voor kort-cyclische opleveringen en een permanente sturing op toegevoegde waarde voor de klant. De manier van werken verandert hierdoor, ook voor de projectmanager, en goede begeleiding is dan ook essentieel om de Agile manier van werken succesvol in te voeren. Met de ervaring van Elgert hebben we de kennis in huis om dit bij onze klanten succesvol te realiseren.à¢â‚¬

------------------------------------

Over Xebia
Xebia is marktleider op het gebied van Agile, Java development en Architectuur. Xebia helpt haar klanten met het invoeren van de Agile methode door middel van change management, coaching en trainingen. De internationale organisatie biedt consultancy en voert complete projecten uit, vanuit vestigingen in Nederland, Frankrijk, Zweden, VS en India. Xebia ontwikkelt software op basis van Java technologie en de Agile methode, en gebruikt daarbij gedistribueerde ontwikkelteams. Van deze teams is de helft van de ontwikkelaars in Nederland en de andere helft in India gesitueerd. Zo combineert het bedrijf de voordelen van offshore met het succes van Agile. Xebia stelt met de klant doelen vast en levert stap voor stap werkende software op met de hoogste business value. De voortgang van projecten wordt continu gemeten aan de hand van werkende producten of prototypes. Deze samenwerking blijkt goedkoper en het resultaat voldoet altijd aan de gestelde eisen.

Xebia heeft ruim tweehonderdvijftig zeer ervaren consultants in dienst, waarmee het bedrijf haar klanten kan ondersteunen bij de uitdagingen die grootschalige enterprise projecten met zich mee brengen, van architectuur en ontwikkeling tot beheer. Daarnaast is Xebia in 2009 opgenomen in de Deloitte Fast50 en winnaar van de High Growth Award voor de regio Midden-Nederland. Voor meer informatie: www.xebia.com.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
035 5822730
[email protected]

Xebia
Lianne Verhoeven
035-538 1921
[email protected]