(Persbericht) Hilversum, 21 april 2011 Xebia, specialist op het gebied van Agile, Java development en enterprise architectuur, heeft Robert van Loghem (34) aangesteld als Mobile Development Consultant. In deze functie is Robert verantwoordelijk voor de advisering en het ontwikkelen van enterprise applicaties voor mobiele toepassingen, zoals Android, iPhone/iPad en HTML5. Zijn doel is om de mobility tak van Xebia verder vorm te geven. Dit sluit aan bij de marktvraag naar professionalisering van de software-ontwikkeling van mobiele applicaties.

Robert heeft een ruime ervaring in de software-ontwikkeling en consultancy. Zo was hij in zijn laatste functie bij XebiaLabs specialist op het gebied van deployment automation voor Java (EE) applicaties, developer, architect en verantwoordelijk voor de pre-sales. Voor zijn aanstelling bij XebiaLabs was hij vier jaar senior consultant bij Xebia waar hij voor gerenommeerde bedrijven als Achmea en KLM werkte als developer, architect en troubleshooter.

à¢â‚¬Å“Ik ben zeer verheugd weer terug te zijn bij Xebiaà¢â‚¬, aldus Robert. à¢â‚¬Å“Binnen Xebia ben ik in staat alle kennis en ervaringen binnen de organisatie op het gebied van robuuste enterprise applicaties om te buigen naar high-end mobiele toepassingen. Door de combinatie van adviseren en ontwikkelen kan ik bedrijven echt verder helpen in het optimaliseren van hun front-end oplossing, het visitekaartje naar hun klant.à¢â‚¬

Rob Dielemans, Manager Xebia Software Development: à¢â‚¬Å“Mobiele toepassingen spelen een steeds belangrijkere rol voor bedrijven, daardoor is mobile development een logische volgende stap voor Xebia. Naast de bestaande, meestal marketinggerichte apps, zie je nu een duidelijke stijging in de vraag naar projecten waarbij mobiel wordt gecombineerd met enterprise applicaties. Daarnaast sluit de ontwikkeling van mobiele applicaties goed aan bij de Agile manier van ontwikkelen, waarbij de vraag veelal vanuit de business geïnitieerd wordt. Met Robert halen we veel kennis binnen van middleware & integratie. Hij kan als geen ander de best practices en principles van software ontwikkelen toepassen op het mobiele domein. Wij zijn dan ook blij dat Robert ons bedrijf weer komt versterken.à¢â‚¬
--------------------------

Noot voor de redactie: Bijgevoegd vindt u een hoge resolutie afbeelding van Robert van Loghem.

Over Xebia
Xebia is marktleider op het gebied van Agile, Java development en Architectuur. Xebia helpt haar klanten met het invoeren van de Agile methode door middel van change management, coaching en trainingen. De internationale organisatie biedt consultancy en voert complete projecten uit, vanuit vestigingen in Nederland, Frankrijk, Zweden, VS en India. Xebia ontwikkelt software op basis van Java technologie en de Agile methode, en gebruikt daarbij gedistribueerde ontwikkelteams. Van deze teams is de helft van de ontwikkelaars in Nederland en de andere helft in India gesitueerd. Zo combineert het bedrijf de voordelen van offshore met het succes van Agile. Xebia stelt met de klant doelen vast en levert stap voor stap werkende software op met de hoogste business value. De voortgang van projecten wordt continu gemeten aan de hand van werkende producten of prototypes. Deze samenwerking blijkt goedkoper en het resultaat voldoet altijd aan de gestelde eisen.

Xebia heeft ruim tweehonderdvijftig zeer ervaren consultants in dienst, waarmee het bedrijf haar klanten kan ondersteunen bij de uitdagingen die grootschalige enterprise projecten met zich mee brengen, van architectuur en ontwikkeling tot beheer. Daarnaast is Xebia in 2009 opgenomen in de Deloitte Fast50 en winnaar van de High Growth Award voor de regio Midden-Nederland. Voor meer informatie: www.xebia.com.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
035-5822730
[email protected]

Xebia
Lianne Verhoeven
035-5381921
[email protected]

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular