Hilversum, 21 juni 2010 Xebia, specialist op het gebied van Agile, Java development en enterprise architectuur, heeft de resultaten over het afgelopen financiële boekjaar 2009 bekend gemaakt. Xebia realiseerde een totale omzet van 16,2 miljoen voor het boekjaar 2009, een omzetgroei van 13 procent ten opzichte van 2008. De EBITDA over 2009 is uitgekomen op 12,3 procent, de groei in de winst na belasting op meer dan 20 procent. Alle landen waar Xebia actief is lieten een positieve groei in zowel omzet als winst na belasting zien. Xebia wist in de huidige economische situatie succesvol invulling te geven aan de toenemende focus van organisaties op kostenreductie en het uitbesteden van softwareontwikkeling.

Michel den Braver, CFO van Xebia, is zeer tevreden met deze resultaten en licht deze als volgt toe: à¢â‚¬Å“Wij zagen in augustus 2008 al dat de economische omstandigheden in onze markt terugliepen. Wij hebben daar al vroeg op geanticipeerd en onze organisatie aangepast. Wij hebben enerzijds goed gekeken naar het uitgavenbeleid en aan de omzetkant zijn wij continu alert geweest, zonder ook maar een moment te verslappen.à¢â‚¬

Daan Teunissen, CEO van Xebia zegt hierover: à¢â‚¬Å“Deze goede resultaten benadrukken onze positie als marktleider op het gebied van software development, Agile ontwikkeling en outsourcing. Wij hebben de economische situatie in de markt op tijd herkend en onze strategie daarop aangepast. Voor ons betekent dat blijven investeren in innovaties, zoals Scala, en in ons grootste kapitaal, de medewerkers, ook in een tijd dat de economie tegenzit. Deze investeringen betalen zichzelf terug in de kwaliteit die wij leveren aan onze klanten en daarmee onderscheiden wij ons van andere aanbieders.à¢â‚¬

Internationale groei
De goede resultaten leggen ook de basis voor de groeiactiviteiten in 2010. Zo heeft XebiaLabs een vestiging geopend in Boston, is de kantoorruimte van Xebia India inmiddels verdubbeld en is er in juni een nieuw Xebia kantoor geopend in Zweden. Mats Plahn, managing director Zweden, heeft hiervoor op 8 juni de officiële contracten getekend. à¢â‚¬Å“Ik ken Xebia als organisatie al een aantal jaren en vind dat zij als organisatie verfrissende ideeën hebben. Er is veel vraag naar Agile projectmanagement in Zweden maar er zijn tot nu toe geen organisaties die zich daadwerkelijk focussen op Agile, wij zijn daarin uniek. Ik vind het een mooie uitdaging om Agile in Zweden op de kaart te zetten en hoop daarin net zo succesvol te worden als alle andere Xebia vestigingenà¢â‚¬, aldus Mats.

---------------------------------
Over Xebia
Xebia is marktleider op het gebied van Agile, Java development en Architectuur. Xebia helpt haar klanten met het invoeren van de Agile methode door middel van change management, coaching en trainingen. De internationale organisatie biedt consultancy en voert complete projecten uit, vanuit vestigingen in Nederland, Frankrijk, Zweden en India. Xebia ontwikkelt software op basis van Java technologie en de Agile methode, en gebruikt daarbij gedistribueerde ontwikkelteams. Van deze teams is de helft van de ontwikkelaars in Nederland en de andere helft in India gesitueerd. Zo combineert het bedrijf de voordelen van offshore met het succes van Agile. Xebia stelt met de klant doelen vast en levert stap voor stap werkende software op met de hoogste business value. De voortgang van projecten wordt continu gemeten aan de hand van werkende producten of prototypes. Deze samenwerking blijkt goedkoper en het resultaat voldoet altijd aan de gestelde eisen.

Xebia heeft ruim tweehonderd zeer ervaren consultants in dienst, waarmee het bedrijf haar klanten kan ondersteunen bij de uitdagingen die grootschalige enterprise projecten met zich mee brengen, van architectuur en ontwikkeling tot beheer. Xebia is in 2009 opgenomen in de Deloitte Fast50 en is winnaar van de High Growth Award voor de regio Midden-Nederland. Voor meer informatie: www.xebia.com.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Carola Rijnbeek
035 582 2730
[email protected]

Xebia
Lianne Verhoeven
035- 538 1921
[email protected]