EDE 12 oktober 2009 Xebic, leverancier van webapplicaties voor onder meer de onderwijsmarkt, en Colo, de vereniging van samenwerkende kenniscentra en bedrijfsleven, en initiatiefnemer voor de website www.stagemarkt.nl, maakten vandaag tijdens de Competent City beurs in Ede bekend dat zij een samenwerkingsverband zijn aangegaan.

Onderdeel van de samenwerking tussen Xebic en Colo is dat Xebic de gegevens uit Stagemarkt.nl via het whitelabel-concept gebruikt in haar eigen toepassing OnStage. Met OnStage kunnen scholen hun stageprocessen volgen en administreren. OnStage biedt uitgebreide functionaliteit voor matching en begeleiding van stages, voor relatiebeheer met het bedrijfsleven en voor managementrapportages over de voortgang van de stages.

Door de informatie uit de stagemarkt-databases van Colo te gebruiken tijdens de matching, biedt OnStage scholen de mogelijkheid integraal te zoeken in alle stageplaatsen die zijn aangemeld bij Colo.

Paul Schreuder, directeur van Xebic: à¢â‚¬à…“De samenwerking met Colo en de mogelijkheid om integraal te kunnen zoeken in alle beschikbare stageplaatsen uit de stagemarkt-database is een belangrijke stap voorwaarts. OnStage biedt uiterst verfijnde zoek- en matchingfunctionaliteit om de meest geschikte stageplek voor elke student te vinden. Door de samenwerking met Colo krijgen gebruikers van OnStage nu de mogelijkheid om integraal te zoeken en matchen op meer dan 400.000 beschikbare stageplaatsen die beschikbaar zijn gemaakt via Colo.à¢â‚¬à…“

Ad Geluk, projectleider informatievoorziening praktijkleren bij Colo: à¢â‚¬à…“Met het whitelabel-concept biedt Colo scholen de gelegenheid zelf hun BPV-software, zoals OnStage van Xebic, te selecteren. Hierdoor kunnen scholen hun eigen BPV-software blijven gebruiken en tegelijkertijd rechtstreeks op onze database met ruim 400.000 stageplaatsen bij meer dan 190.000 erkende bedrijven terecht.

OnStage is een webgebaseerde toepassing en biedt BPV-bureaus op een gebruiksvriendelijke manier functionaliteit voor matching, begeleiding, relatiebeheer en managementrapportages aan. Met OnStage houden BPV-bureaus beter grip op hun stageprocessen.

Tijdens de Competent City beurs in de Reehorst in Ede vandaag wordt door Xebic gedemonstreerd hoe OnStage via het whitelabel-concept gebruik maakt van de stagebestanden van Colo.

Website: http://www.bpvsoftware.nl