Europese Unie erkent gezondheidsclaim LEAF

Oosterhout, 30 juni 2009 De Europese Unie heeft de positieve werking van kauwgom verrijkt met 100 procent xylitol erkend. De EFSA (Europese Autoriteit voor voedselveiligheid) en de Europese Commissie hebben bevestigd dat kauwgom gezoet met 100 procent xylitol een bijdrage levert aan het voorkomen van tandplak, wat een risicofactor is voor het ontstaan van cariës bij kinderen. Kauwgom- & zoetwarenfabrikant LEAF heeft een significante wetenschappelijke bijdrage geleverd door middel van ondersteuning van verschillende onderzoeken. LEAF biedt met Xylifresh de eerste en enige kauwgom in Nederland met 100 procent xylitol.

Omdat de kwaliteit van het gebit LEAF aan het hart gaat, wordt al sinds 1975 geïnvesteerd in wetenschappelijk onderzoeken naar de gezondheidseffecten van xylitol-houdende kauwgom op het gebit. Deze uitgebreide onderzoeken hebben aangetoond dat kauwgom gezoet met 100 procent xylitol een preventieve werking heeft en tandplak helpt voorkomen. Een gezondheidsclaim die nu ook door de EU erkend wordt. LEAF mag de positieve werking van xylitol vanaf nu dan ook communiceren aan de consument. Naast dit onderzoek doet LEAF veel onderzoek naar het gebruik van kauwgom onder kinderen. Hieruit blijkt ook dat kauwgom een positief effect heeft op het gebit van kinderen.

Voorkom tandplak en cariës met Xylifresh
à¢â‚¬à…“Steeds meer Nederlandse consumenten zijn zich bewust van de negatieve gevolgen van tandplak, dat bovendien een grote risicofactor is voor de ontwikkeling van cariës bij jonge kinderen. Xylifresh helpt cariës te voorkomen en vermindert het aantal gaatjes dat door tandplak ontstaat. Een regelmatig gebruik van xylitol-houdende kauwgom vermindert effectief de zuurvormende werking van tandplak. Het meest gunstige effect van Xylifresh wordt bereikt door drie tot vijf maal daags - bij voorkeur na de maaltijd - kauwgom te consumeren, vertelt Janneke van Wanrooy, Marketing Manager Refreshment van LEAF Nederland.

De positieve effecten van xylitol op mondhygiëne
Xylitol is een natuurlijke zoetstof die behoort tot de groep van de suikeralcoholen die onder meer voorkomt in fruit, groente en bessen. De stof wordt industrieel vervaardigd uit xylaan: vezels die voorkomen in berken, maïskolven en amandelschalen. Xylifresh van LEAF is een 100 procent xylitol-houdende kauwgom die een remmende werking heeft op de cariogene ofwel cariës verwekkende bacteriën en hierdoor zuurvorming en tandbederf tegengaat. Ook wordt de remineralisatie (toevoeging van de bouwstenen calcium en fosfaten) van het tandglazuur gestimuleerd. Xylifresh is beschikbaar in drie varianten; Peppermint, Mentholmint en een Whitening Mentol Ice.

Van Wanrooy besluit: à¢â‚¬à…“We zijn erg blij dat deze claim nu wordt erkend door de EU. Het vormt voor ons een grote stimulans om de consument nog gerichter te informeren over de positieve effecten die Xylifresh heeft op de mondhygiëne. We hebben per slot van rekening maar à©à©n gebit en daar moeten we zuinig op zijn.

Over LEAF
LEAF is een internationale kauwgom- & zoetwarenfabrikant met het hoofdkantoor in Nederland. LEAF Holland is de nummer à©à©n kauwgom- & zoetwarenfabrikanten van Nederland. Onder LEAF vallen nummer à©à©n en twee merken als Red Band, King, Sportlife, Venco en Xylifresh. Het hoofdkantoor van LEAF Holland zit in Oosterhout en daarnaast zijn er onder andere fabrieken in Sneek, Roosendaal en Turnhout (België). In totaal zijn er 600 mensen werkzaam bij LEAF Nederland. Kijk voor meer informatie op www.leaf.nl

Over tandplak
Tandplak is een dun, vaak onzichtbaar kleverig laagje dat zich gedurende de dag op de gebitselementen afzet. Tandplak bestaat grotendeels uit voedselresten, slijm en bacteriën (zoals melkzuurbacteriën) die de suikers en koolhydraten in de mond afbreken tot zuur en die zich aan het tandoppervlak hechten. De bacteriën die zich in tandplak bevinden, zijn de veroorzakers van veelvoorkomende mondproblemen, zoals ontstoken en bloedend tandvlees, gaatjes (cariës) en een slechte adem. Als tandplak langere tijd aanwezig is op het tandoppervlak kan het verkalken en hard worden en is sprake van tandsteen. Xylitol gaat de vorming van tandplak tegen.

- EINDE PERSBERICHT -

Noot aan de redactie (niet voor publicatie):

Dit persbericht staat ook online op http://www.xylifresh.nl/persbericht.html. Redacties mogen deze teksten en beelden gebruiken onder voorwaarde van vermelding: Xylifresh www.xylifresh.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janneke van Wanrooy LEAF Holland, telefoon: 0162-485485; e-mail: [email protected]

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular