(Persbericht) Johan Stevens helpt organisaties en Young Professionals met tips op het gebied van effectieve communicatie. Hij doet dit met humor, met een knipoog en met rollenspel. Zijn adviezen en inzichten hebben hun geldigheid wel degelijk bewezen. Johan Stevens werkt bij bedrijven, maar gebruikt zijn website ook meer en meer om Young Professionals bewust te maken van wat ze doen en hoe ze het doen.
'Het meest aangrijpende vind ik om veel mensen tegen te komen die last hebben van hun onzekerheid. Niet in alle gevallen is hier in à©à©n training wat aan te doen, maar door mensen nieuw gedrag aan te leren, ervaren ze wel wat ze wà©l kunnen doen. Je werkt dan als het ware van buiten naar binnen. Nieuw gedrag bewijst hen dat ze wel iets kunnen. Dat ze een overtuigende indruk kunnen maken. Dat ze een verzoek aan hun leidinggevende zodanig kunnen brengen dat dit ook wordt gehonoreerd. Dat ze hun visie kunnen vertellen en à©cht het gesprek erover aan gaan. Ik heb gezien in de rollenspelen dat mensen in korte tijd een heel concrete stap kunnen zetten.'
Johan vindt het belangrijk dat de trainingen met de nodige lichtheid en humor worden gebracht. 'Vaak denken we dat er heel wat aan de hand is, dat er iets vreselijk staat te gebeuren. Ons lijf reageert daar ook op, door te zweten, zwaar te ademen. Maar de realiteit is in veel gevallen helemaal niet zo dramatisch. We kunnen dingen leren, elke dag een stap zetten. En daarnaast wil ik mij door 't statement 100% zweefvrij mij distantiëren van alle alternatieve genezers. Er wordt veel onzin verkocht waar mensen heel veel geld aan spenderen. Ik vind dat je betrouwbaar moet zijn: concrete resultaten durf ik te beloven. Gegarandeerd.

Meer info: http://www.johanstevens.nl