(Persbericht) Bas Siersema, voormalig frontman van de inmiddels gestopte Maastrichtse dialect rapgroep Pikkatrillaz, is samen met enkele Limburgse muzikanten de heavy metal band Firezone begonnen.

De nieuwe Limburgse metalformatie Firezone is in april 2010 opgericht door voormalig Soundmaze bassist Roy van den Boorn. Niet lang na oprichting werd de line-up gecompleteerd met zanger Bas Siersema (ex-Pikkatrillaz, ex-Downshot), drummer Bob van Bergen (ex-Downshot) en gitarist Leon Vlinders (bekend van o.a. de metalformatie Seven Ends).

Bas Siersema: à¢â‚¬Å“Met de Pikkatrillaz gaf ik mijn laatste reguliere optreden op 27 november 2009. Het officiële afscheidsconcert aan het einde van 2010, was toen nog het enige dat in het verschiet lag. De eerste maand zonder repetities, optredens en overige bandactiviteiten is leuk. Plots is er tijd voor andere zaken, met de vrouw naar de Ikea bijvoorbeeld. De tweede maand is reeds sprake van gewenning en de derde maand begint het. Je mist iets. In april 2010 wist ik dat de tijd gekomen was. De gelegenheid deed zich voor toen een collega mij verwittigde van het feit dat haar vriend zijn huidige band had opgegeven, om samen met een gitarist iets heaviers te gaan doen. Een naam hadden ze al, een drummer en een vocalist ontbraken nog. Toen wist ik dat de terugkeer naar mijn wortels aanstaande was.à¢â‚¬

Firezone zal in april 2011 een vijftal nummers op gaan nemen. Om niet geheel afscheid te nemen van het oude, zal een voormalig Pikkatrillaz collega van Bas een muzikale gastbijdrage komen leveren op à©à©n van de nummers. De band laat nog in het midden om wie dit exact zal gaan. Al wat nieuwsgierig geworden? In afwachting van de resultaten van de aan te komen opnames, zal Firezone op 29 april 2011 haar live debuut vieren met een try-out optreden in Cafà© BaRRock aan de Tongersestraat 27 te Maastricht. De entree is gratis en de aanvang om 22:00 uur.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Bas Siersema tel: 06-21543961
Bob van Bergen tel: 06-15004839
Leon Vinders tel: 06-51140333
Roy van den Boorn tel: 06-43432790

Email: [email protected]
Postadres: Majolicastraat 9C
6216 AB Maastricht

Dit is een origineel persbericht.