(Persbericht) Op zaterdag 1 oktober organiseert brancheorganisatie Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) de landelijke Open Klinieken Dag 2011. Volgend jaar worden al een miljoen mensen geholpen in een kliniek, toch is nog relatief onbekend wat de klinieken te bieden hebben. Daarom openen een groot aantal klinieken met het ZKN keurmerk de deuren voor belangstellenden. Zo ook à©à©n van de grootste klinieken in het land, ViaSana in Mill.

Programma tussen 10.00 en 16.00 uur
Tijdens de open dag op 1 oktober kan iedereen tussen 10.00 en 16.00 uur zien wat ViaSana onder kwaliteit verstaat. Zo kunnen geïnteresseerden op de operatiekamers kijken en laten verpleegkundigen de moderne eenpersoons patiëntenkamers zien. Daarnaast is de in juni verbouwde dagverpleging opengesteld en kan een kijkje worden genomen op de bouw van de nieuwe polikliniek voor pijnbehandelingen en sporters. In Diagnostisch Centrum Diasana kunnen de rà¶ntgenkamer en 2 MRI scans bezichtigd worden, waaronder ook de Open MRI die geschikt is voor de claustrofobische patiënt en patiënten met overgewicht. Daarnaast geeft orthopedisch chirurg, dr. Tony van Tienen, een presentatie over de verschillende oorzaken van sportblessures aan de knie, de conservatieve behandeling en de operatietechnieken. Verder vertelt hij over de nieuw te bouwen sportpoli en over de kunstmeniscus. Van Tienen is namelijk intensief betrokken bij de ontwikkeling van ‘˜s werelds eerste kunstmeniscus.

Korte wachttijden, hoge kwaliteit zorg
Nederland telt ruim 200 zelfstandige klinieken, waarvan meer dan de helft een ZKN-keurmerk heeft, waaronder dus Kliniek ViaSana. à¢â‚¬Å“Dit ZKN-keurmerk is een landelijk erkend, gecertificeerd kwaliteitskeurmerk, waarbij de kliniek wordt gekeurd door KIWA, een onafhankelijke, professionele certificeringsinstellingà¢â‚¬, legt Johan de Bruin van Kliniek ViaSana uit. Voor cliënten betekent het ZKN-keurmerk dat de zelfstandige kliniek garant staat voor snelle behandeling, een hoge kwaliteit op het gebied van medische behandeling, persoonlijke benadering, nazorg en informatievoorziening. à¢â‚¬Å“Met name vanwege de snelheid van behandeling en de deskundigheid van de arts gaan mensen steeds vaker naar een zelfstandige kliniek, à¢â‚¬, zegt De Bruin. Dit blijkt uit onlangs uitgevoerd onderzoek onder 5.000 patiënten van klinieken met een ZKN-keurmerk. à¢â‚¬Å“Onze orthopedische behandelingen worden bovendien gewoon vergoed door de zorgverzekeraar. Wie graag eens een kijkje bij ons komt nemen, nodig ik van harte uit om zaterdag 1 oktober langs te komen!à¢â‚¬