Op zaterdag 30 juni aanstaande start de Tour de France in Den Haag.
Ter gelegenheid van de opening van de afdeling Sport & Zien in de Beter Zien-winkel in de Frederikstraat kan het winkelend publiek de Tour fietsen en mooie prijzen winnen. Daarnaast worden diverse andere sportieve activiteiten aangeboden. Door het dragen van de juiste sportbril tijdens deze activiteiten kunnen de deelnemers zelf ervaren welke verschillen in zien je kunt bereiken door het dragen van de juiste bril.

Harry Jansen, Beter Zien-optometrist: à¢â‚¬Å“Veel sporten vereisen een goede concentratie, scherp zicht en een goede hand-oog coà¶rdinatie of hand-voet coà¶rdinatie. Kleine oogafwijkingen kunnen al een grote invloed hebben op sportprestaties en daarom is een goede, maar vooral ook veilige bril voor het neerzetten van een uitstekende sportpresentatie noodzakelijker dan menig sporter denkt of verwacht.à¢â‚¬

Welke prijzen kunnen gewonnen worden?
Het programma start om 10.00 en is om 16.00 afgelopen. De deelnemers die de beste Tour-tijden neerzetten winnen een van de volgende prijzen:

1e prijs: Ray Bann-zonnebril of Rudy Project-sportbril ter waarde van 175,- euro
2e prijs: High tea voor twee personen bij Andermanskeuken ter waarde van 50,- euro
3e prijs: Bloemenpracht van Ton Hofman ter waarde van 35 euro

Sporten en zien
Goed zien en sporten zijn nauw met elkaar verbonden. Hoe goed je conditie ook is en hoe hard je ook traint, zonder een haarscherp beeld haal je de top niet. Scherpte en diepte zien moeten perfect zijn. Beide ogen van een sporter moeten volledig gecorrigeerd zijn en de samenwerking en coà¶rdinatie moeten in balans zijn. En dat geldt natuurlijk voor zowel de sporter als de scheidsrechter. Goed zien vraagt om deskundigheid. Beter Zien de Oogzorgwinkel in Den Haag is gespecialiseerd in het onderzoeken en begeleiden van (top)sporters en scheidsrechters.