De website www.zelfzorg.nl van brancheorganisatie Neprofarm heeft in 2009 een recordaantal van ruim 1 miljoen bezoekers getrokken. De consument vindt op deze website betrouwbare informatie over veelvoorkomende gezondheidskwalen, bijbehorende zelfzorgoplossingen en adviezen om gezond te blijven.

De huidige consument wil graag goed geïnformeerd zijn en zelf keuzes maken, zeker waar het de eigen gezondheid betreft. De website zelfzorg.nl sluit aan op de behoefte van de zelfredzame consument: wat houdt mijn klacht in en wat kan ik er zelf aan doen?

Wel of niet naar de dokter?
Om in 2010 nog meer consumenten van dienst te kunnen zijn, is de website geheel vernieuwd. Nieuw op de website is Anoek, een sprekende interactieve animatie. Zij vertelt in heldere taal over klachten zoals griep, lage rugpijn of een koortslip en geeft aan of en zo ja wanneer het nodig is om met een bepaalde klacht naar de dokter te gaan. De informatie is gebaseerd op de standaarden van huisartsen, apothekers en drogisten.

Naast informatie over veelvoorkomende ziektes en klachten, vindt de consument op zelfzorg.nl van ruim zeshonderd zelfzorgproducten uitgebreide informatie over onder andere gebruik, samenstelling en dosering. Bovendien zijn bij alle geneesmiddelen de officiële bijsluiters te downloaden.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie bezoekt u www.zelfzorg.nl of www.neprofarm.nl. U kunt ook contact opnemen met Bernard Mauritz of Esther Brasser: 035 6970821.

De site www.zelfzorg.nl is een initiatief van Neprofarm. Neprofarm beoogt hiermee consumenten te voorzien van objectieve informatie over zelfzorg en zelfzorgmedicatie.

Website: http://www.zelfzorg.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular