(Persbericht) Eindhoven/Brussel, 1 september 2011 In de continu evoluerende markt voor post- en pakketbezorgingen, is het belangrijk dat operators nieuwe manieren vinden om de efficiëntie te verbeteren. Om het papierwerk en fouten in de gegevensinvoer te verminderen, de kwaliteit van de dienstverlening te verhogen en nieuwe diensten te ontwikkelen. Op de Post Expo 2011, van 27 tot en met 29 september in de Stuttgart Messe in Duitsland, presenteert Zetes een aantal oplossingen voor auto-ID en gegevensverzameling die helpen deze doelstellingen te bereiken.

Bezoekers kunnen op de Zetes-stand (nummer 8058, hal 1), livedemonstraties en presentaties zien van:
à¢â‚¬¢ Oplossingen voor elektronische proof of delivery (ePOD): Deze zorgen ervoor dat pakketten stipt en op het juiste adres worden afgeleverd. Inclusief elektronische handtekeningen en eventuele integratie met vingerafdrukherkenning en het lezen van elektronische identiteitskaarten.
à¢â‚¬¢ Oplossingen voor track & trace: deze oplossingen gebruiken barcodes, afbeeldingen of RFID-technologie, om het verlies van pakketten te voorkomen en een realtime zichtbaarheid op pakketten onderweg te verkrijgen.
à¢â‚¬¢ Beheer van de cold chain: sommige producten, zoals voeding of geneesmiddelen, moeten tijdens het transport bij een bepaalde temperatuur worden bewaard. Met oplossingen voorzien van RFID-sensortags kan men de temperatuur op elk ogenblik tijdens het transport volgen.
à¢â‚¬¢ TotalCare service: TotalCare van Zetes helpt klanten om het beheer van de levenscyclus van de gehele auto-ID-infrastructuur te verbeteren en de onderhouds- en reparatiekosten tot het minimum te beperken.

De oplossingen van Zetes voor de postmarkt zijn te integreren met apparatuur van alle bekende fabrikanten. Enkele voorbeelden van klanten: TNT, DHL, Torrestir, Chronopost, Kuhne + Nagel en Nightline.

Over Zetes
Zetes Industries (Euronext Brussels: ZTS) is een toonaangevende Europese producent van oplossingen en diensten met toegevoegde waarde voor de automatische identificatie van goederen en personen. Zetes gebruikt zowel nieuwe als bestaande technologieën (barcode, stemherkenning, RFID, chipkaarten, biometrie) en ontwikkelt Solution Architecture Frameworks die bijdragen tot een verbeterde werking van vele klanten in tal van marktsegmenten: productie, transport, logistiek, retail, gezondheidszorg, financiën, telecommunicatie, overheid en de publieke sector. De Zetes Groep heeft haar hoofdkantoor in Brussel en vestigingen in België, Cà´te d'Ivoire, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Israël, Italië, Nederland, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Zetes heeft momenteel meer dan 1000 werknemers in dienst; de geconsolideerde omzet in 2010 bedroeg 216,7 miljoen euro. Bezoek www.zetes.com voor case story's, meer informatie over de oplossingen en referenties.