(Persbericht) à¢â‚¬¢ Ervaren en gespecialiseerd team versterkt Zetes‘˜ RFID-capaciteiten
à¢â‚¬¢ RFIDEA-expertise in de farmaceutische industrie versterkt Zetes‘˜ aanwezigheid in deze strategische markt
à¢â‚¬¢ Zetes ziet interessante kansen voor RFID in een aantal specifieke applicaties

Brussel/Eindhoven, 26 mei 2011 - Zetes (Euronext Brussels: ZTS), de toonaangevende Europese leverancier van oplossingen en diensten voor de automatische identificatie van personen en goederen, heeft het Belgische bedrijf RFIDEA overgenomen. RFIDEA levert sterk gespecialiseerde oplossingen op basis van radiofrequentie-identificatietechnologie (RFID). Zetes gaat haar aanbod van RFID-oplossingen met die expertise verder verdiepen.

RFIDEA heeft een aantal indrukwekkende referenties, waaronder Baxter, GSK en BNP Paribas. Vijf medewerkers versterken de Belgische organisatie van Zetes. Dit team zal zijn kennis en ervaring uiteraard ook delen met andere landen van de Zetes Groep.

David Dalla Vecchia, General Manager van RFIDEA: à¢â‚¬Å“Als onderdeel van de Zetes Groep kunnen wij onze oplossingen aanbieden aan meer klanten en op meer markten. Daarom zijn wij verheugd deel uit te kunnen uitmaken van een solide organisatie die aanhoudend investeert in R&D om innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Onze mensen kijken er naar uit bij te dragen aan het succes van de Zetes Groepà¢â‚¬.

Alain Wirtz, CEO van Zetes: à¢â‚¬Å“Hoewel de technologie de laatste jaren te veel een hype werd, denkt Zetes dat RFID in bepaalde business cases aanzienlijke voordelen kan opleveren voor de toeleveringsketen. Dat geldt met name voor situaties waarin behoefte is aan het traceren van te retourneren 'assets', of in omgevingen die strikt geregeld zijn. Wij zijn blij de specialisten van RFIDEA in ons team te kunnen verwelkomen. Samen kunnen wij onze klanten uiterst geavanceerde RFID-oplossingen aanbieden en hun projecten bijzonder efficiënt aanpakkenà¢â‚¬.

De verkopende aandeelhouders werden geadviseerd door Actoria Belgium, leider in Mergers & Acquisitions voor MKB-bedrijven.

Over Zetes
Zetes Industries (Euronext Brussels: ZTS) is een toonaangevende Europese producent van oplossingen en diensten met toegevoegde waarde voor de automatische identificatie van goederen en personen. Zetes gebruikt zowel nieuwe als bestaande technologieën (barcode, stemherkenning, RFID, chipkaarten, biometrie) en ontwikkelt Solution Architecture Frameworks die bijdragen tot een verbeterde werking van vele klanten in tal van marktsegmenten: productie, transport, logistiek, retail, gezondheidszorg, financiën, telecommunicatie, overheid en de publieke sector. De Zetes Groep heeft haar hoofdkantoor in Brussel en vestigingen in België, Cà´te d'Ivoire, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Israël, Italië, Nederland, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Zetes heeft momenteel meer dan 900 werknemers in dienst; de geconsolideerde omzet in 2010 bedroeg 216,7 miljoen euro. Meer informatie op www.zetes.com