(Persbericht) Eindhoven, 2 maart 2011 - Het Klinisch Chemisch Laboratorium van Ikazia scant de barcodes van bloedproducten met een nieuwe tafelscanner van Zetes. Zij kunnen daarmee aanzienlijk sneller alle kort houdbare bloedproducten foutloos identificeren en registreren in het laboratoriuminformatiesysteem. De door Zetes geleverde oplossing is een verbeterde uitvoering van de tafelscanner die als onderdeel van de overname van PHI Data aan het productassortiment is toegevoegd. Het nieuwe model is uitgerust met een Datalogic Matrix 410 scanner om beter 18 digits barcodes te kunnen lezen, die op de toekomstige etiketten komen. Verder registreert de scanner met à©à©n beeldopname alle barcodes op de labels van bloedverpakkingen, hoeven de bloedproducten niet meer exact recht te liggen en worden beschadigde codes beter gelezen.

De etiketten van kort houdbare bloedproducten bevatten meerdere barcodes (5 en 18 digits), elk met een eigen betekenis. "Het inboeken van alle bloedproducten die wij voor analyse in het laboratorium ontvangen gaat met de Zetes tafelscanner aanzienlijk sneller en foutloos", vertelt Raoul Fallaux, Analist / Applicatiebeheerder KCL bij het Ikazia Ziekenhuis Rotterdam. "Voorheen werden alle barcodes apart gescand en ondanks nauwkeurig werken is de kans op fouten daarbij groter". De nieuwe tafelscanner kan tevens 2D codes lezen en is een voorbeeld van het voortdurend innoveren door Zetes van oplossingen voor automatische identificatie.

Over Zetes
Zetes Industries (Euronext Brussels: ZTS) is een toonaangevende Europese producent van oplossingen en diensten met toegevoegde waarde voor de automatische identificatie van goederen en personen. Zetes gebruikt zowel nieuwe als bestaande technologieën (barcode, stemherkenning, RFID, chipkaarten, biometrie) en ontwikkelt Solution Architecture Frameworks die bijdragen tot een verbeterde werking van vele klanten in tal van marktsegmenten: productie, transport, logistiek, retail, gezondheidszorg, financiën, telecommunicatie, overheid en de publieke sector. De Zetes Groep heeft haar hoofdkantoor in Brussel en vestigingen in België, Cà´te d'Ivoire, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Israël, Italië, Nederland, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Zetes heeft momenteel meer dan 800 werknemers in dienst; de geconsolideerde omzet in 2009 bedroeg 167 miljoen euro. Meer informatie op www.zetes.com.