(Persbericht) Schoenenketen Ziengs lanceert in samenwerking met Kega haar webshop. Naast de reguliere verkoop in 76 winkels, verspreid over Nederland, is het vanaf nu ook mogelijk om via www.ziengs.nl online bij de schoenenketen te shoppen.

Basis voor online strategie
De webshop is onderdeel van de nieuwe website. Via de webshop is het mogelijk om de volledige collectie van Ziengs online te bestellen en thuis te laten bezorgen of af te halen in een Ziengs winkel naar keuze. Daarnaast beschikt de site ook over standaard retailfuncties zoals een vestigingzoeker gebaseerd op googlemaps, een vacaturepagina en worden de beschikbare koopzondagen aangegeven. De site biedt hiermee een uitstekende basis om de online strategie verder vorm te geven.

Extra service voor klanten
Met de webshop wil Ziengs haar eigentijdse collectie van diverse merkschoenen ook beschikbaar stellen voor die delen waar de winkels minder vertegenwoordigd zijn om op die manier een nieuwe groep klanten te bedienen. Daarnaast biedt de webshop extra service aan bestaande klanten doordat zij nu ook de mogelijkheid hebben om online te bestellen. Verwacht wordt dat webshop ook in de winkels gebruikt gaat worden om klantbestellingen af te handelen, zodat dit proces efficiënter en sneller verloopt. Tevens biedt het de mogelijkheid om de klantbestellingen thuis te laten bezorgen en direct af te rekenen op de kassa

Efficiënte afhandeling door goede samenwerking
Retailbureau Kega is verantwoordelijk voor de strategie, het design en de techniek van de website en webshop. POS leverancier Torex zorgt voor de registratie van de betalingen van klantbestellingen en TNT voor de bezorging van de orders. Kega heeft de op Magento gebaseerde webshop middels een directe koppeling met TNT verbonden waardoor Ziengs geen parcelware meer nodig heeft. Doordat de webshop verbonden is met de ERP omgeving van Ziengs kan bij de afhandeling zonder kassa worden gewerkt en zijn de prijzen en de voorraad op de webshop altijd up to date. De afhandeling van de orders verloopt hierdoor nog efficiënter. Via de webshop heeft de klant direct inzicht in de status van de bestelling. Ziengs heeft voor Kega gekozen vanwege de ruime ervaring die Kega heeft in de retailbranche. Naast e-commerce trajecten werkt Ziengs ook met Kega samen op het gebied van actiemarketing

Over Ziengs
Ziengs Schoenen is een familiebedrijf met een historie van meer dan 64 jaar. De 76 winkels in Nederland hebben een ruim assortiment merkschoenen voor het hele gezin. De brede schoenencollectie staat garant voor een perfecte pasvorm en goede kwaliteit. Ziengs heeft een ruime keuze schoenen voor elke gelegenheid van merken als Esprit, S. Oliver, Timberland, Gabor, Ecco, Riverwoods, Mc Gregor, Yellow Cab, Van Bommel, Floris van Bommel, Gaastra & Timberland. Ziengs is vier keer op rij uitgeroepen tot beste Schoenenwinkelketen van Nederland.

Kega, dà© specialist in retail
Kega (www.kega.nl) is hà¨t retailbureau van Nederland. Kega ontwikkelt krachtige, effectieve 360º
retailconcepten voor de (online) winkelvloer. Met als basis retailcommunicatie, actiemarketing en e-commerce bundelt Kega alle communicatiebehoeften van retailers onder à©à©n dak.
Klanten van Kega zijn onder meer Hans Anders, Primera, Wibra, Score, Oil & Vinegar en Expert.
_________________________________________________________________
Contactinformatie
Zie voor meer informatie over Kega www.kega.nl en www.ziengs.nl

Of neem contact op met:
Talitha Dhondai E: [email protected] T: 0252 750 275
Jan Passchier E: [email protected] T: 0252 750 275