Ziggo heeft besloten CampZone 10 een 500Mbit full duplex internet lijn te verstrekken. Dat betekend dat alle bezoekers van het CampZone evenement over een sneller internet zullen beschikken dan ze thuis doen.

Op eerdere edities van CampZone was er natuurlijk ook internet, maar veelal moest men toch wel geduldig zijn om hier gebruik van te maken.

Hiermee beantwoord Ziggo een nieuwe noodzaak die is ingegeven door de games-industrie: dankzij vele nieuwe vormen van DRM en online game servers is het in steeds meer gevallen noodzakelijk om internet te hebben wil je zelfs je spel maar kunnen opstarten. Online moet gecontroleerd worden of het een legaal spel is en kan men met andere spelers spelen. Met deze grote capaciteit levert Ziggo dus werkelijk een optimale spelervaring en veel meer plezier op deze grootste outdoor computer-camping.

Daarnaast wordt er een hoop meer mogelijk voor de deelnemers: een videochat, even inloggen op de werkomgeving of software en virusscanners updaten, of zelfs een nieuw spel digitaal kopen en downloaden is geen probleem meer.

Voor de CampZone organisatie brengt dit grappige nieuwe uitdagingen mee: er is bijzonder zware apparatuur nodig om dit internet goed en snel te delen met de deelnemers, want de kwaliteit garanderen is wel iets wat de organisatie als doelstelling heeft.

DRM (digital rights management) en games die enkel online gespeeld mogen worden zijn in toenemende mate een probleem voor computer-evenementen (lan-parties). Deelnemers kunnen vaak steeds minder recente spellen spelen doordat de fabrikant een bijzonder goede internet verbinding verreist, zelfs wanneer je het spel in je eentje zou willen spelen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Splintercell Conviction
  • Assassins Creed
  • Battlefield Bad Company 2
  • Alien vs Predator
  • Call of Duty: Modern Warfare 2

Wat is CampZone:
CampZone is ´s wereld grootste outdoor gaming vakantiepark met 1750 deelnemers die vanuit tenten en caravans, via een LAN netwerk, hun computers aan elkaar koppelen om met en tegen elkaar diverse game competities te spelen. CampZone duurt 11 dagen en wordt gehouden op een open veld dat speciaal voor dit evenement jaarlijks wordt omgetoverd tot een volwaardig vakantiepark in Oirschot. Het vakantiepark, nabij Eindhoven, biedt voor de deelnemers de mogelijkheid om de eigen computer aan te sluiten op het zeer grote CampZone fibernetwerk, zodat men onderling diverse games kan spelen en digitaal kan communiceren met andere deelnemers. De ultieme vakantie voor computer-enthousiastelingen.

Redactioneel:
Dit bericht is beschikbaar voor directe plaatsing en terug te lezen op http://campzone.nl/nieuws/item/56001/.
Organisatie: Duh-Events
Contactpersoon: Steph Janssen [email protected]
Telefoon: 030-6359022
Weblinks:
www.campzone.nl
www.the-party.nl
www.duh-events.nl
www.ziggo.nl
(enkel beknopte bedrijfsinformatie en contactgegevens)

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular