Deze zomer trekken de Scientology Pastoraal werkers het land door. Overal waar ze aankomen zetten ze een gele tent neer en gaan aan de slag om voorbijgangers te helpen. Met het motto à¢â‚¬Å“Er kan iets aan gedaan wordenà¢â‚¬ is voor hen geen probleem onoplosbaar. Eerder dit jaar was het al de beurt aan Scheveningen en Rotterdam en aanstaande zaterdag zal de tent opgezet worden op het Stadhuisplein in Zoetermeer.

à¢â‚¬Å“We krijgen een hoop positieve reacties. Zo heb ik een keer een man gehad die aan kwam met een doos gebak, hem neerzette en zei ´Jij hebt m‘˜n huwelijk gered‘˜. Daar doe je het natuurlijk uiteindelijk allemaal voorà¢â‚¬, aldus een van de pastoraal werkers. Ze verwachten in Zoetermeer ook wat te kunnen betekenen. Het kengetal voor sociale perceptie in Zoetermeer Centrum was namelijk slechtes een 5.5 volgens de afdeling Onderzoek en Statistiek van de Gemeente Zoetermeer..

De pastoraal werkers zijn getraind in het aanpakken van allerlei soorten situaties. Dankzij deze training kunnen zij het lijden en trauma verlichten ten tijde van rampen. Maar ze kunnen ook problematiek aanpakken die wat dichter bij huis ligt, zoals kapot gelopen huwelijken, ruzies, onverklaarbare angsten, problemen op het werk, hoe om te gaan met drugsverslaafde kinderen en ga zo maar door. Met behulp van eenvoudige, maar zeer effectieve oplossingen, kunnen ze snel wat voor iemand betekenen.

à¢â‚¬Å“Een pastoraal werker sluit zijn ogen niet voor de pijn, het kwaad, en de onrechtvaardigheid van het bestaan. Integendeel, hij is erin getraind om met deze dingen om te gaan en anderen te helpen verlichting hiervan te bereiken.à¢â‚¬, schreef de heer Hubbard dertig jaar geleden toen hij het programma opstartte.

Inmiddels is de groep Pastoraal werkers van de Scientology Kerk uitgegroeid tot 203.000 man sterk en hebben zij miljoenen mensen geholpen. Zo waren ze aanwezig bij 9/11 en werkten daar zij aan zij met de brandweer. Tijdens de nasleep van de Tsunami hielpen zij de lokale bevolking om hun leven weer op gang te brengen en woningen op te bouwen en vandaag zijn er nog altijd grote groepen vrijwilligers actief in Haïti om daar de lokale bevolking te helpen de dood en verderf van de aardbeving te boven te komen.