(Persbericht) ROTTERDAM - Vrouw van het licht is het eerste deel van De Parijs Conventie, een serie romans waarin het westerse verlichtingsdenken en de daarmee gepaard gaande maatschappelijke betrokkenheid op een spannende, maar ook grappige manier wordt onderzocht. Doel van de romans is om via een gemakkelijk leesbare, joviale romanstijl de beweegredenen te ontrafelen van mensen in verschillende omstandigheden en met een andere achtergrond en persoonlijke aanleg.

Vrouw van het licht is een meeslepende roman over de zoektocht van Monique naar een adoptiekindje.

Thema‘˜s: het westen versus het oosten in geluksbeleving, corruptie, privatisering, marktwerking, globalisering, kinder- en mensenrechten, invloed van religie.

Monique is geboren in Wassenaar en komt uit een familie met veel geld en aanzien. Ze besluit om een kind te adopteren en gaat hiervoor naar Mumbai, India. Een hectisch land met een rijke traditie en cultuur. Daar wordt ze geconfronteerd met grote tegenstellingen tussen arm en rijk, met andere gewoonten en gebruiken. Zal ze zich staande weten te houden?

Milou, een franse journaliste werkt al jaren in Mumbai: ze onderzoekt de mensenrechten en schrijft daar artikelen over. Dyani is een geboren Indiase jonge vrouw en werkt als begeleidster op het adoptiebureau. Natasha is een lief, onbevangen vijfjarig meisje met smaragdgroene oogjes die voor adoptie in aanmerking komt.

Beleef mee hoe het adoptieplan van Monique door een aantal onverwachte, dramatische gebeurtenissen en verwikkelingen rondom het meisje Natasha bemoeilijkt wordt en hoe Dyani en Milou haar trachten te helpen. Lees de verrassende ontknoping.

Over de schrijver

Milan van Opmeer is de auteur van Thora Melk (publicatiedatum 30 september 2010) en Vrouw van het licht (publicatiedatum 25 november 2010). Op 24 februari 2010 is Milan begonnen met het schrijven van fictie. Milan is 44 jaar en is geboren en opgegroeid in Vlaardingen, Zuid-Holland. Na meer dan twintig jaar werken in de automatisering heeft hij ongeveer zes jaar geleden besloten om een studie psychologie te volgen naast zijn werk als ICT'er, resulterend in een bachelor en twee masters op academisch niveau. Eà©n master aan de Erasmus universiteit en à©à©n master aan de Open universiteit. Tijdens deze studies is hij ook meer gaan lezen, vooral psychologisch, sociologisch en filosofisch georiënteerde werken van o.a. Cà´tà¨, Sloterdijk, Nussbaum, Fromm, Schopenhauer en Houellebecq.

Het boek Vrouw van het licht is te bestellen via www.de-parijs-conventie.nl

NB: per exemplaar zal à©à©n euro aan Amnesty International worden gedoneerd.

Boektitel: Vrouw van het licht
Auteur: Milan van Opmeer
Uitgeverij: In eigen beheer, via Boekenbent
Aantal: pagina's 250
Uitvoering: paperback
Formaat: 14,8 x 21cm
Verschijningsdatum: 24 november 2010
ISBN: 97890-8570-666-3
Prijs: € 19,95