Agis lanceert de zorggids. De zorggids is een online overzicht van alle zorgverleners in de buurt waar je als Agis-verzekerde terecht kunt. à¢â‚¬Å“In de zorggids kun je zien welke zorgverleners bij jou in de buurt gevestigd zijn en met wie Agis afspraken heeft gemaakt en welke afspraken dat zijnà¢â‚¬, zegt Jeroen Bontje, concept ontwikkelaar internet bij Agis. De Zorggids is nu ook via Layar op je mobiele telefoon beschikbaar.

Met behulp van de online zorggids kunnen verzekerden makkelijk en snel een zorgverlener, ziekenhuis en/of hulpmiddelenleverancier vinden. Met een overzichtelijke kaart toont de zorggids de zorgverleners in de buurt. Te zien zijn de contactgegevens, maar ook of de zorgverlener een overeenkomst met Agis Zorgverzekeringen heeft, en welk type overeenkomst. Zo kunnen verzekerden kiezen uit zorgverleners met wie Agis goede afspraken heeft gemaakt over kwaliteit en patiëntvriendelijkheid. Omdat Agis met zoveel mogelijk zorgverleners een contract sluit, is de keuzevrijheid in heel Nederland bijna 100%.

Zorggids op je mobiel
Jeroen Bontje: à¢â‚¬Å“Met de Layar applicatie op je mobiele telefoon kunnen gebruikers door de camera de dichtstbijzijnde zorgverleners vindenà¢â‚¬. De mobiele telefoon is daarmee een handige locatie zoeker. Layar plaatst als het ware een digitale laag over het beeldscherm van je mobiele telefoon heen. Met behulp van GPS wordt er vervolgens via het beeldscherm informatie gegeven over de dichtstbijzijnde zorgverleners. En kan men een routebeschrijving starten naar de gekozen locatie. à¢â‚¬Å“Via het beeldscherm zie je dus realtime alle huisartsen, fysiotherapeuten en apotheken in de buurtà¢â‚¬, aldus Bontje.
Layar en de online zorggids sluiten aan bij de strategie van Agis om producten en diensten online aan te bieden zoals de internetverzekering Agis Internet Direct en jongerenverzekering Take Care Now!.

Uitbreiding
Agis gaat de beschikbare informatie in de Zorggids in rap tempo uitbreiden. Niet alleen met praktijkinformatie, zoals openingstijden en specialisaties, maar ook met informatie over kwaliteitskeurmerken en gemeten klanttevredenheid. Agis wil alle gegevens van zorgverleners en zorginstellingen tonen die voor de klant van belang zijn om een keuze te kunnen maken. Zo wil de zorgverzekeraar in de toekomst ook gaan aangeven in welke talen (naast Nederlands) een zorgverlener patiënten te woord kan staan.

Meer informatie over de zorggids op Layar, genaamd ZorgRadar, kunt u vinden op www.agisweb.nl/Layar.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular