Altijd al op safari willen gaan met de kinderen? Bekijk dan eens deze avontuurlijke Zuid Afrika reis van Fair Mundo Travel die speciaal is samengesteld voor gezinnen. De reis kan in z‘˜n geheel worden geboekt of onderdeel uitmaken van een langere reis door Afrika. Ook is het mogelijk om slechts een of twee dagen van deze kids safari in te passen in uw reis.

Kids safari in Zuid Afrika
Er worden spannende activiteiten ondernomen die alles te maken hebben met de Afrikaanse bush en safari. Natuurlijk onder begeleiding van een echte ranger! Je leert verschillende dieren herkennen aan het geluid dat ze maken, je volgt de sporen van het wild en ontdekt welk beest bij welke voetafdruk hoort. Je gaat een hut bouwen, sterren kijken en leert een kompas te gebruiken. Na afloop van deze leuke en afwisselende week weet je meer over de Afrikaanse bush en dieren dan je ouders!

Terwijl de kinderen een deel van de dag in de bush zijn, kunnen ouders heerlijk relaxen of natuurlijk zelf iets ondernemen. Wat dacht u van een wijnproeverij, Zuidafrikaanse kookworkshop of een wandelsafari in een Big Five wildpark?

Daarnaast zijn er ook gezamenlijke activiteiten. U bezoekt de lokale gemeenschap. Onder leiding van een lokale gids maakt u een wandeling door een township. U ziet in de wijk een groenteboer, kapper, beauty salon en alle soorten andere winkeltjes die de mensen nodig hebben in het dagelijkse leven. Geniet van een lekker drankje in een shebeen (pub) en raak in gesprek met de lokale bewoners. De kinderen leren Zuidafrikaanse leeftijdgenoten kennen tijdens een voetbalwedstrijd.
Ook staat een gezamenlijke safari in een Big Five reservaat op het programma. Met een professionele ranger en in een open jeep maakt u een game drive op zoek naar de Big Five: olifant, luipaard, leeuw, neushoorn en buffel.

Fair Mundo Travel
Fair Mundo Travel is een reisorganisatie gespecialiseerd in verantwoorde, duurzame reizen naar Zuidelijk Afrika. Elke klant draagt bij aan het verbeteren van de leefomstandigheden van de lokale bevolking. Een deel van de opbrengsten van deze reis komt ten goede aan de Waterberg Welfare Foundation. De speerpunten van deze non-profit organisatie zijn preventie en behandeling van aids en het voorlichten van de gemeenschap. De kids safari reis schept lokale werkgelegenheid. De gids en medewerkers van de lodge worden getraind op het gebied van hospitality, food and beverage, housekeeping, milieu en duurzaamheid. De lodge maakt zoveel mogelijk gebruik van lokale producten en bedrijven, zodat de lokale economie wordt gestimuleerd.

Meer informatie over deze Zuid Afrika reis met kinderen:
www.fairmundotravel.nl/zuid-afrika/kinderen.html
Meer informatie over de verantwoorde en duurzame reizen van Fair Mundo Travel:
www.fairmundotravel.nl/over/verantwoorde-duurzame-reizen.html

Fair Mundo Travel is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden.