(Persbericht) Zuwe start met landelijke mantelzorg community Caren

Zuwe, een grote zorgaanbieder in Utrecht en omgeving, is gestart met Caren, een gratis website voor cliënten en mantelzorgers. Caren ondersteunt mantelzorgers en cliënten met hun dagelijkse zorg door ze communicatiemiddelen en informatie te bieden. 'Caren is uniek omdat we de agenda van de zorgaanbieder delen met de cliënt en hun dierbaren', zegt projectleider Andrà© Foeken van Nedap healthcare. 'Zo kan je bijvoorbeeld zien wanneer de verpleegkundige langskomt‘˜. Met Caren is het mogelijk snel en eenvoudig mantelzorgers uit te nodigen, taken te verdelen en te overleggen. Zuwe wil met Caren de formele- en informele zorg beter op elkaar afstemmen. Ook mensen die nog geen thuiszorg ontvangen kunnen Caren nu al gratis gebruiken.

Cliënten en familie kunnen zich aanmelden op http://www.carenzorgt.nl en zich koppelen aan Zuwe. Zuwe is de eerste zorgaanbieder die met Caren, van Nedap healthcare, gaat starten.
In de loop van het jaar zullen meer dan 150 andere zorgaanbieders door heel Nederland Zuwe hierin volgen.

Het mantelzorgportaal is een initiatief om familie en kennissen bij de zorg van een cliënt te betrekken. Door het dreigende tekort aan zorgverleners en krimpende budgetten voor de zorg zullen mantelzorgers in de toekomst een grotere rol krijgen. Ook overheid en zorgaanbieders staan voor de vraag hoe ze familiebeleid kunnen integreren. Het mantelzorgportaal Caren faciliteert hier in.

Kijk voor meer informatie op: http://www.carenzorgt.nl of neem contact op met Esther Megens via 0544 471 774.