(Persbericht) Ede/IJmuiden, 28 maart 2011 Zwart Techniek, ontwerper, producent, leverancier en installateur van generatoren, heeft voor het opleiden van zestien Tanzanianen tot storingsmonteur elektrotechniek ROVC aangetrokken, partner op het gebied van trainingen, opleidingen en advies & implementatie voor de Nederlandse industrie.
Zwart Techniek is al ruim twintig jaar actief in Tanzania waar zij onder meer complete energiecentrales levert. Voor het onderhoud van twee nieuwe centrales in Sumbawanga en Loliondo, met daarin onder meer dieselgeneratoren, worden zestien Tanzanianen in Nederland deels opgeleid door ROVC. Het doel van deze samenwerking is ervoor te zorgen dat deze mensen na drie weken praktijk- en theorietraining zelf kunnen voorzien in het basisonderhoud van de generatoren.

Ton Wijker, operationeel directeur van Zwart Techniek, over de samenwerking: à¢â‚¬Å“Naast het onderhouden van de generatoren, dienen de cursisten na het afronden van de opleiding ook zelfstandig storingen te kunnen verhelpen. ROVC ondersteunt ons bij het realiseren van deze doelstellingen door het bieden van een opleidingstraject op maat. Dit is de eerste keer dat we een buitenlandse groep van dit formaat in Nederland opleiden en we zijn dan ook benieuwd naar de resultaten. Het ligt in de verwachting dat we dergelijke projecten in de toekomst vaker op deze manier zullen aanpakken, waarbij het prettig is dat ROVC ons ontzorgd op het gebied van opleiden.à¢â‚¬

à¢â‚¬Å“Dit project is voor ons een unieke ervaringà¢â‚¬, vertelt Wilfred Seesink, Productmanager Elektrotechniek & Electronica bij ROVC. à¢â‚¬Å“Gedurende drie weken krijgen de Tanzanianen dagelijks les in ons TechCenter in Ede. De opleiding wordt volledig in het Engels verzorgd. Het niveau binnen de groep is naar verwachting heel wisselend, dus daar zullen we tijdens de opleiding proactief op inspelen. Het is belangrijk dat energiecentrales altijd operationeel zijn. Door onze kennis en ervaring op dit gebied met de lokale bevolking te delen, bieden wij samen met Zwart Techniek de juiste basis voor het zelfstandig in stand houden van de centrale.à¢â‚¬

---------------
Noot voor de redactie: bijgesloten een foto op hoge resolutie van de cursisten aan het werk in het ROVC TechCenter.

Over Zwart Techniek
De Zwart-IJmuiden groep is in 1930 opgericht in het havengebied van IJmuiden. Zwart Techniek is de ruggengraat van de groep, die wereldwijd actief is als ontwerper, producent, leverancier en installateur van noodstroominstallaties en energiecentrales. Zwart Techniek werkt internationaal en heeft zijn producten staan in meer dan vijftig landen. Voor meer informatie over de kennis en expertise van Zwart Techniek: www.zwarttechniek.nl.

Over ROVC
ROVC is marktleider op het gebied van trainingen, opleidingen en advies & implementatie voor de Nederlandse industrie. ROVC adviseert en ondersteunt honderden ondernemingen bij het realiseren van een effectief organisatie-, HRM- en opleidingsbeleid. Jaarlijks volgen meer dan 13.000 mensen een opleiding bij ROVC met als doel efficiënter, daadkrachtiger en competenter te functioneren. De ontwikkeling van mens en organisatie staat in haar werkwijze centraal. www.rovc.nl.

Meer informatie
Marcommit PR
Denise van Ooijen
E-mail: [email protected]
Tel. 035-5822730 / 06-47049961