Barendrecht, 21 juli 2010

Zwembandjes zonder plastic en zonder weekmakers

GreenJump.nl heeft sinds deze week Schlori zwembandjes van à¶kotex 100 katoen in het assortiment. http://www.greenjump.nl/Product/Spelen/Badspeelgoed/Zwembandjes-zonder-giftige-weekmakers Eind juni meldde de onderzoekers van TàœV Rheinland dat bijna de helft van de door hen geteste, in Nederland gekochte, plastic zwembandjes niet veilig zijn. De zwembandjes bevatten giftige weekmakers en de ventieltjes kunnen verstikkingsgevaar opleveren.

Al in november 2009 had de Voedsel & Warenautoriteit in hun onderzoek naar weekmakers in speelgoed de conclusie getrokken dat er veel mis is met opblaasbaar speelgoed.

Schlori à–kotest 2009 winnaar
De zwembandjes zijn gemaakt van van à¶kotex 100 katoen en een mooi alternatief voor de veel gebruikte plastic bandjes. Beter voor je kind en beter voor het milieu.

Extra fijn om te weten: de zwembandjes van Schlori komen als veiligste uit de Duitse à–kotest 2009, zowel qua gebruik als wat betreft de afwezigheid van schadelijke stoffen.

Prettig en veilig in gebruik
De zwemvleugeltjes zijn geschikt als eerste zwembandjes, maar ook voor volwassenen die een steuntje kunnen gebruiken.

De zwembandjes worden opgeblazen door de stof heen. Ze hebben geen ventiel en er is dus ook geen verstikkingsgevaar. Ze gaan niet zoals de plastic zwembandjes om de armen maar worden om de borstkast geknoopt, net onder de tepels. De stof is zacht en schuurt niet zoals bij plastic een veel gehoord probleem is.

De zwembandjes worden uiteraard geleverd met een duidelijke gebruiksaanwijzing.

Voordelen Schlori zwembandjes
- Geen plastic
- Geen schadelijke stoffen
- Gaan niet lek of kapot
- Geen scherpe randjes en geen rode armpjes meer op de plek waar de vleugeltjes zitten
- Veel meer bewegingsvrijheid voor je kind
- Natuurlijke horizontale zwemhouding wordt mogelijk gemaakt

De Schlori zwembandjes van katoen zijn verkrijgbaar bij www.greenjump.nl, dà© webshop voor het hele gezin met veel eco, bio en fair trade producten.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wie is Greenjump.nl?

www.greenjump.nl is gestart als dà© complete webshop met eco, bio en fair trade producten voor baby‘˜s en kinderen. De oprichters maken zich al jaren druk over de schadelijke stoffen in baby-en kinderproducten. Tijdens hun eigen zoektocht naar milieuvriendelijke en gezonde producten bleek dat deze lastig te vinden zijn.

Oprichter Goran Gagic zegt: à¢â‚¬Å“We houden daarnaast ook van mooie dingen wat het soms uitdagend maakt om biologisch te winkelen. Vanuit dat idee is Green Jump ontstaan. Met Green Jump willen we het voor ouders makkelijker maken om al die verantwoorde en tegelijkertijd leuke en betaalbare baby- en kinderspulletjes te vinden.à¢â‚¬Å“ Inmiddels is het assortiment uitgebreid met producten voor mama‘˜s en andere volwassenen

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u bellen of mailen naar:
Manon Gagic +31 6 21 27 33 34 [email protected] www.greenjump.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular