De enorme opkomst van ZZP'ers valt toe te schrijven aan de toenemende behoefte aan tijdelijke, flexibele en vakkundige kracht. In de huidige dynamische economie blijkt een grote behoefte aan dit soort flexibele oplossingen. In de praktijk blijkt namelijk, dat ZZP'ers een ideale oplossing vormen voor verschillende situaties.


Het aantal mensen dat hierdoor kiest voor het zelfstandig ondernemerschap is sterk groeiende. Zelfstandigen Zonder Personeel (kortweg ZZP'ers) en freelancers staan de laatste jaren dan ook sterk in de belangstelling van bedrijven, particulieren, politiek en media.

Een bedrijf dat anticipeert op deze marktontwikkeling is Boolean Software te Groot-Ammers, die enkele jaren geleden de website www.zzpnodig.nl lanceerde. Binnen afzienbare tijd ontwikkelde deze website zich tot de grootste ontmoetingsplaats voor voornamelijk ZZP'ers en opdrachtgevers, waarin rechtstreeks zaken kan worden gedaan, zonder de (vaak dure) tussenkomst van derden. Zzpnodig.nl maakt deze markt voor alle partijen een stuk toegankelijker, door deze mogelijkheden geheel kosteloos aan te bieden.

Het principe van de website is, dat een ZZP'er of freelancer in staat is om een profiel aan te maken, waarin hij zichpresenteert en zijn werkzaamheden en kwaliteiten kort uiteen zet. Een opdrachtgever die op zoek is, kan de profielen bekijken en direct contact opnemen met de desbetreffende ZZP'er die in zijn behoeften kan voorzien. Het principe werkt echter ook andersom; een opdrachtgever die op zoek is naar een ZZP'er, kan ook zijn opdrachten plaatsen teneinde zijn "ideale match" te vinden.

Met de groei van deze markt is er ook een toenemende behoefte aan informatie op dit vlak. Zzpnodig.nl beperkt zich daarom niet slechts tot het samenbrengen van vraag en aanbod, maar biedt ook een schat aan informatie ten aanzien van alle facetten die het zelfstandig ondernemerschap omvatten.

"De site trekt nu al zo'n 12.000 unieke bezoekers en ruim 100.000 pageviews per maand", aldus dhr. J. Ooms, die al vanaf het begin nauw betrokken is bij het ontstaan en de ontwikkeling van zzpnodig.nl. "Aan de website wordt hard gewerkt en we proberen met behulp van de feedback van bezoekers nieuwe dingen uit". Zzpnodig.nl probeert zijn werkterrein en community langzaam uit te breiden, naar activiteiten die nauw verwant zijn met de core-business zoals payrolling en detachering.

bron:booleansoftware