Het internationale barokensemble Lacrime Amorose, gespecialiseerd in muziek uit de 17e eeuw, treedt op 16 januari op in Nederland. De jonge talentvolle professionals van dit ensemble presenteren dan in Wognum (N.H.) oude muziek in ´Liefde en verdriet´.

Lacrime Amorose ´liefdestranen´ geeft muzikale aandacht aan het plezier en verdriet in de liefde. Gelijk aan de Engelse en Italiaanse liefdesliedjes uit de 17e eeuw, waarin vreugde en lijden werden bezongen.
Oprichtster van Lacrime Amorose is Lauren Armishaw. Zij trad in september al op in Wognum. Het publiek was zeer enthousiast over haar optreden. En de sopraan was heel enthousiast over de akoestiek van de Ned. Herv. Kerk. Redenen genoeg om opnieuw daar op te treden, maar nu met Lacrime Amorose en oude muziek.

Wat is ´oude muziek´? Oude muziek is de verzamelnaam voor muziek uit de Middeleeuwen, de Renaissance en de Barok. Bij de uitvoering van oude muziek wordt vaak teruggegrepen naar instrumenten uit de tijd waarin de muziek geschreven is. Geprobeerd wordt de muziek uit te voeren zoals de betreffende componist oorspronkelijk bedoeld heeft. Dat geeft een zeer bijzondere sfeer aan de muziek, dat vooral bij een liveoptreden goed tot uiting komt.
Lacrime Amorose slaagt er in die sfeer op een professionele wijze te vertolken. Mede door het gebruik van oude instrumenten als een barokgitaar, harp en luit.

Lacrime Amorose bestaat uit Lauren Armishaw, sopraan (Nieuw-Zeeland); Sarah Ridy, barokharp (Engeland) en Jan Cizmar, barokgitaar en luit (Tsjechië). Als gastsopraan treedt in Wognum op: Mirjam Feijer (Nederland).
Het ensemble kwam in 2003 tot stand toen de leden studeerden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze treden zowel individueel als gezamenlijk op over de hele wereld.
Lacrime Amorose presenteert in Wognum: ´Liefde en Verdriet´. Met duetten en instrumentale werken van Monteverdi, Steffani, Mazzocchi, Purcell, Hà¤ndel en Dowland.
Het concert vindt plaats op vrijdag 16 januari 2009, in de Ned. Herv. Kerk in Wognum. Aanvang: 20.00 uur. De entree is: à¢à¢â‚¬Å¡¬ 12,50,- , inclusief koffie/thee.
Reserveren kan t/m 15 januari bij Hanneke Baas in Wognum, tel. 022957 2471 of bij Jaap Buitink via [email protected]

Voor meer informatie over dit bericht: Jaap Buitink, [email protected] / tel. 06 2252 9630.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular