Mannen maken meer gebruik van improvisatie bij hun managerstaken dan vrouwen. Vrouwen hanteren liever een routinematige stijl. Dit blijkt uit onderzoek onder de bezoekers van Kiesjewerkgever.nl.

Het onderzoek is gehouden onder ruim 1.750 bezoekers van de website www.kiesjewerkgever.nl. Op de website gaf men onder andere antwoord op de stellingen: à¢â‚¬Å“Als manager ga ik graag routinematig te werkà¢â‚¬ en à¢â‚¬Å“Als manager improviseer ik graagà¢â‚¬. De uitslag laat zien dat vooral de mannelijke bezoekers vanuit hun improvisatie handelen als het gaat om hun management attitude. Vrouwen daarentegen genieten de voorkeur om routinematig te werk te gaan.

Op de website worden de personen die veel gebruik maken van improvisatie ook gekoppeld aan werkgevers die daar de ruimte voor bieden. Deze managementattitude binnen bedrijven wordt gemeten aan de hand van een korte organisatiescan. Naast dit aspect worden de werkgevers op nog eens 30 andere items getest. Na het maken van de cultuurtest krijgen de bezoekers een persoonlijke top 10 van werkgevers die goed bij de persoon passen qua cultuur.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular