‘˜s Werelds eerste radiospot dat voor u een telefoonnummer kan draaien

Hotel Arena de eerste met DTMF-vertising ontwikkeld door THEY

Amsterdam, 26 april 2010 Hotel Arena in Amsterdam is het eerste bedrijf in de wereld dat een radiocommercial uitzendt waarmee luisteraars direct naar het hotel kunnen bellen zonder eerst een nummer te moeten opschrijven of onthouden.

Het systeem werkt door DTMF tonen uit te zenden: de tonen die een nummer doorgeeft naar een vaste lijn. De luisteraar hoeft slechts zijn telefoon tegen de speaker te houden. De DTMF tonen doen de rest. En zo werd een nieuw medium geboren: DTMF-vertising.

Hotel Arena vroeg THEY een concept te maken om het aantal boekingen te verhogen, maar vooral om veel (internationale) PR te genereren voor het gehele complex. THEY besloot niet zomaar een campagne te maken die alleen mensen uitnodigt in Hotel Arena, maar een radiospot die het daadwerkelijk makkelijker maakt voor mensen om te boeken. De radiospot belt zelf het nummer van de reserveringslijn.

De tonen die je in deze commercial hoort zijn het nummer van Hotel Arena: 020-8502400. Maar DTMF technologie is beschikbaar voor iedereen. Google ´DTMF Generator‘˜ en je vindt diverse sites waar je het zelf uit kan proberen.

De radiocommercial is op YouTube geplaatst:

Over Hotel Arena:
Hotel Arena is dà© plek in Amsterdam waar ontmoeting en gastvrijheid centraal staat. Deze locatie biedt een bruisende combinatie van hotel (TOSTAY), restaurant (TODINE), cafà© (TODRINK), club (TONIGHT) en vergaderruimtes (TOMEET). Het hele complex is een spannende ontmoetingsplek van trends en tradities, jong en oud, toerist en Amsterdammer, particulier en zakelijk. Hotel Arena is erg populair bij de internationale creatieve gemeenschap in Amsterdam. www.hotelarena.nl

Over They:
THEY are a group of nice people in Amsterdam who form an international communications agency. THEY love to make brands grow. Some of the clients THEY work with are AEGON, Insinger de Beaufort, UPC and Bacardi. THEY challenge anybody to a game of ping pong.
www.theyhaveawebsite.com

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular