(Persbericht) Apeldoorn, 24 augustus 2011. Supermarktondernemer Casper Heine bestrijdt zwerfafval in Eerbeek en omgeving door ´statiegeld‘˜ te geven op blikjes en kleine plastic flesjes. Klanten ontvangen een milieubonus van vijf cent, welke te besteden is in zijn Jumbo-winkel. Dit initiatief is à©à©n van de acht genomineerde ideeën voor het Duurzame Lintje, welke uitgereikt wordt op Duurzame Dinsdag.

Het brein achter de inzameling is Renà© Hissink, directeur van Tomra Systems. à¢â‚¬Å“De nominatie ervaar ik als een compliment. Maar ik zie het ook als een bevestiging dat je met een positieve benadering de blikjes en flesjes uit het zwerfafval kunt bestrijden. In drie maanden tijd zijn er bijna 100.000 verpakkingen ingezameld, waarvan een groot deel direct uit het zwerfafval komtà¢â‚¬.

Het Duurzame Lintje is de enige onderscheiding in Nederland op het gebied van duurzaamheid. Het is bedoeld als eerbetoon aan personen die zich op een bijzondere manier hebben ingespannen ten behoeve van duurzaamheid.