Derde editie 100% Buitendag!

Muziek, natuur, theater en picknick midden in de Kaapse Bossen aan.

Gemeente Utrechtse Heuvelrug, 24 mei 2012 - Voor de derde keer biedt de Stichting 100% Heuvelrug de mogelijkheid tot ontsnappen aan alle stadsdrukte, volle agenda‘˜s en snelwegen. Op zondag 26 augustus 2012 wordt de 100% Buitendag gehouden op een prachtlocatie, het Maarten Maartenshuis op landgoed Zonheuvel in Doorn. De ideale plek om 100% te genieten van muziek, cultuur, natuur en heerlijk eten.

Tip: kom op de fiets & neem je picknickkleed mee!

Het Maarten Maartenshuis is gastheer van de 100% Buitendag. Een schitterend landgoed met mooie grasvelden en omrand door de Kaapse bossen. Een ideale plek om te genieten van muziek, theater en natuur en met veel mogelijkheden om op je picknickkleedje te genieten van de buitenlucht. Met tal van lekkernijen uit de regio vliegt de dag voorbij.

De 100% Buitendag maakt deel uit van de viering van de Vrede van Utrecht, dat in 2013 maar ook nu al wordt gevierd met een groots cultureel programma. Zowel in stad als in de provincie is het feest. Vrede van Utrecht 2013 staat niet op zich, in 2018 wil Utrecht Culturele Hoofdstad van Europa zijn.

Gevarieerd programma

Ook dit jaar kan de bezoeker genieten van de pure en mooie producten. Het cultuurprogramma biedt voldoende voor iedereen: er is klassieke muziek, jazz, verhalenvertellers en kindertheater. En wie durft, kan meedoen aan improvisatietheater voor de hele familie. Met zo weinig mogelijk attributen en veel gebruik van de natuurlijke omgeving wordt het publiek van jong tot oud meegesleept in een spannend avontuur. Natuurorganisaties geven informatie over de omgeving en een ganzenhoeder vertelt kinderen van alles over het leven van de ganzen. Daarnaast is er dit jaar een openpodium voor culturele instellingen als start van het culturele seizoen en wordt de cultuurprijs 2012 uitgereikt.
Bij regen wordt de muziek en theater naar binnen verplaatst.

Avond programma

De stichting 100% Heuvelrug onderzoekt in samenwerking met Stichting Jazz at the Castle of dit jaar het bekende jazz evenement gekoppeld kan worden aan de 100% Buitendag in een speciaal daarvoor georganiseerd avondvullend programma. Landgoed Zonheuvel zorgt voor een heerlijke BBQ waarbij de gasten kunnen genieten van een jazzprogramma. Dit zal rond 18.30 uur starten. Voor prijzen en programma kunt u per 1 juli op www.100procentheuvelrug.nl kijken.

Praktisch

De 100% Buitendag is gratis toegankelijk voor kinderen. Voor volwassen wordt een bijdrage gevraagd van € 5,- p.p..
Parkeren is mogelijk op de parkeerplaatsen van Landgoed Zonheuvel: Amersfoortseweg 98 te Doorn.
Vanuit station Driebergen-Zeist, bus 50 richting wageningen. Uitstappen bij halte Postkantoor. Vanaf daar circa 8 minuten lopen.

http://www.landgoedzonheuvel.nl/contact/nieuws-/derde-editie-100-buitendag-19

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular