(Persbericht) PERSBERICHT concept-
7 december 2011
Muiderslot lanceert kasteelApp; een complete museumgids in pocketformaat
Vanaf heden is er voor de Nederlandse bezoeker van het Muiderslot, de Muiderslot kasteelApp beschikbaar voor de iPhone. De app is speciaal voor Muiderslot ontwikkeld en toont een overzicht van verschillende routes, voor zowel binnen als buiten en biedt een guided tour in woord en beeld.
De Remotion Groep , bureau voor online diensten uit Zoetermeer, ontwikkelde deze unieke museumgids in pocketformaat, waar diverse fotomateriaal, bijzondere hoogtepunten en niet te missen ´verborgen schatten‘˜ op de smartphone zijn te bewonderen.
Deze maand zal de app ook voor Android beschikbaar zijn en in het voorjaar van 2012 volgen versies in het Engels, Duits, Spaans en in het Chinees.

: à¢â‚¬Å“Lopend door de opengestelde delen van het kasteel, kunnen de bezoekers een aantal routes volgen waar diverse informatiepunten, met de smartphone in de hand zijn te bewonderen.à¢â‚¬ à¢â‚¬Å“Tot op heden moesten de bezoekers het nog doen met à©à©n van de negentalige brochures van het Muiderslot,à¢â‚¬ aldus [Muiderslot]
Curt Hoyer, Applicatie Designer (De Remotion Groep): à¢â‚¬Å“Met deze app hebben we een mooie blauwdruk ontwikkeld om hierna andere musea te voorzien van een interactieve app voor de smartphone.à¢â‚¬ à¢â‚¬Å“Laat ieder Nederlands museum zich maar bij Remotion aanmeldenà¢â‚¬, aldus Curt.

Het Muiderslot in Muiden is een van de mooiste kastelen in Nederland. Het slot laat zien hoe in de late Middeleeuwen de verdediging was georganiseerd en toont de weelde uit de 17e eeuw. Om het Muiderslot te begrijpen is inzicht in haar geschiedenis nodig, hetgeen wat direct uit de app te halen is.
Met de nieuwe Muiderslot app haalt de bezoeker met een iPhone het maximale uit zijn/haar museum bezoek.

De Remotion Groep is van oorsprong een fullservice online dienstverlener met een trackrecord van meer dan 1000 succesvolle implementaties van websites, intra-en extranetoplossingen, mobiele websites en applicaties (apps). Remotion werkt onder andere voor; Stichting Kinderpostzegels, Gaastra, Panteia Groep, Omniversum, Telewerkforum en Carrier Airconditioning.