(Persbericht) 27-6-2011

De jongens A-junioren van atletiekvereniging PAC Rotterdam doen op 17 september inTuzla, Bosnië mee aan het atletiekevenement de European Champion Clubs Cup Tracks & Field. De PAC-jongens werden verleden jaar september landskampioen en verdienden daarmee een ticket voor de ECCC.

De ECCC is het Europese atletiektoernooi voor atleten van 16 tot 19 jaar. Er doen 26 landenteams mee, verdeeld over 3 poules. Voor Nederland doen er twee Rotterdamse atletiekverenigingen mee: PAC met een jongensteam en Rotterdam Atletiek met een meisjesteam. Zij moeten in Tuzla de strijd aan gaan tegen traditioneel sterke atletieklanden, zoals Frankrijk en Portugal.

Na een zinderende finale in Alphen a/d Rijn op 5 september 2010 bestegen de jongens van PAC tussen twee Amsterdamse ploegen het ereschavot. Eens te meer bewees PAC met het behalen van de landstitel dat het al jaren met zijn jeugdatleten meedraait aan de top. Ook de lichting atleten die naar Tuzla afreist is zeer talentvol.

Zo maken onder andere de huidige Nederlands kampioen op de 60m indoor, Devron Jepma, en de vice Nederlands kampioen verspringen indoor, Gavan Koekkoek, deel uit van de selectie. Ook op de 110m horden heeft de ploeg met Delano Wouterse een snelle jongen in de gelederen. Daarnaast verwacht PAC dat op de 4x100m estafette flink punten gescoord kunnen worden.

à¢â‚¬Å“Hartstikke leuk natuurlijk dat PAC Europa ingaat, maar we moeten wel alles op alles zetten om het financieel rond te krijgenà¢â‚¬, zegt Eric Koekkoek, lid van de commissie die zich namens PAC bezig houdt met de organisatie van de reis naar Tuzla. Eric: ,,We zijn daarom naarstig op zoek naar hartstochtelijke sponsors die onze jeugdtalenten willen helpen met het bereiken van hun droom: ECCC-goud. Dat mag in geld maar ook sporttenues, schoeisel of zelfs vervoer nemen wij in dank aan.à¢â‚¬

Links
www.pacrotterdam.nl

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Meer informatie over de deelname van PAC aan de ECCC is te verkrijgen bij Eric Koekkoek
T: 06-51724525
E: [email protected]

PAC Rotterdam
Postbus 21334
3001 AH Rotterdam