(Persbericht) Bedrijven, instellingen en overheden hebben behoefte aan flexibele financiering
Alblasserdam, 1 november 2011 - Alklima introduceert het financieringsconcept Aircolease, waarmee bedrijven, instellingen en overheden klimaatsystemen eenvoudig voor 100 procent kunnen leasen. Alle soorten klimaatsystemen vanaf 5.000 euro komen in aanmerking voor een leaseconstructie. Het installeren kan worden meegefinancierd en de Energie Investerings Aftrek (EIA) blijft intact.

Kantoren, woonhuizen, winkels en scholen moeten tegenwoordig het liefst een comfortabel binnenklimaat hebben. Hierbij spelen klimaatinstallaties, airconditioners, warmtepompen en ventilatiesystemen een belangrijke rol. Hier zijn echter soms de nodige investeringen voor nodig, die niet altijd op het gewenste moment kunnen worden gedaan. Alklima heeft om die reden een flexibele oplossing voor bedrijven, instellingen en overheden ontwikkeld. Via Aircolease kunnen zij alle klimaatsystemen van Mitsubishi Electric eenvoudig, voordelig en veilig leasen. Daarmee zijn dus geen investeringen gemoeid, waardoor organisaties hun financiële ruimte blijven behouden.

Financiële of operationele lease
Organisaties kunnen bij Aircolease kiezen tussen twee lease-varianten. Met financiële lease wordt de klant eigenaar van de installatie na afbetaling van de termijnen. Dit betekent dat de leasenemer dezelfde rechten krijgt als bij koop. Bij operationele lease blijft de installatie eigendom van de leasemaatschappij. Het gaat hierbij dus meer om een huurconstructie. Voor onderwijs en medische instellingen geldt een speciale regeling. Zij kunnen, afgezien van een BKR-check, zonder extra toetsing financiering bij Aircolease aanvragen.

Energie Investerings Aftrek
Overheidsinstellingen en non-profit instellingen kunnen vaak niet profiteren van subsidies zoals de Energie Investerings Aftrek (EIA), aangezien dit een investeringsaftrek is die van de omzetbelasting afgetrokken mag worden. In een leaseconstructie wordt de installatie door een commerciële instelling gekocht en kan in een aantal gevallen wel van de aftrek worden geprofiteerd. Dit wordt in de leaseprijs doorgevoerd, waardoor het leasen in sommige gevallen zeer voordelig kan uitpakken.

Flexibele financieringsconstructies
Martijn Koebrugge hoofd marketing, communicatie en kennis van Alklima: "In het huidige economische klimaat hebben bedrijven hun werkkapitaal hard nodig voor hun core business. Ook scholen en medische instellingen moeten op hun budget letten. Investeringen in klimaatinstallaties kunnen daardoor lastig zijn. We constateren dat er steeds meer behoefte is aan flexibele financieringsconstructies. Daarom is Aircolease een innovatieve en praktische oplossing voor veel gebruikers."

Over Alklima
Alklima bv is opgericht in 1994 als exclusief importeur van Mitsubishi Electric Cooling & Heating. In haar ruim vijftienjarig bestaan is Alklima uitgegroeid tot een vooraanstaande speler in de Nederlandse klimaatmarkt.
Enerzijds hebben wij de traditionele rol van exclusieve importeur van het gerenommeerde merk Mitsubishi Electric Cooling & Heating. Dit betekent permanente logistieke, commerciële en technische ondersteuning aan onze klanten. Mitsubishi Electric Cooling & Heating wordt uitsluitend geleverd via installatiebedrijven die STEK- en F-gassen gecertificeerd zijn. Dit om de kwaliteit van het product en die van de installatie te waarborgen.

Anderzijds is Alklima voor complexe klimaatvraagstukken een vraagbaak voor adviesbureaus, architecten, energieleveranciers, overheidsinstanties, etc. Alklima vervult daardoor een centrale, coà¶rdinerende rol om te allen tijde aan de tech nische en budgettaire wensen van de eindgebruiker te voldoen. Ons ervaren team van specialisten is continu bezig om merkbare meerwaarde te leveren. Alklima verzorgt bovendien de permanente vorming en opleiding van erkende installateurs en hun personeel. Daarmee is de installateur meer dan een partner; hij of zij is een ambassadeur.

Kijk voor meer informatie op www.alklima.nl/

Contact
Maria Tunnisen
Co-Workx
+31 (0)6-19 29 03 19
[email protected]