(Persbericht) 's Hertogenbosch, 11 juli 2011 Apacer, wereldwijd marktleider op het gebied van geheugenmodules, versterkt zijn positie in het marktsegment voor meerwaardeproducten door vandaag een nieuwe industriële SD-kaart te presenteren voor gebruik in embedded systemen onder zware omstandigheden. De nieuwe industriële SD-kaart heeft een grote opslagcapaciteit en een hoge betrouwbaarheid en is bestand tegen extreme temperaturen. Hierdoor is deze SD-kaart geschikt als opslagoplossing voor de meest uiteenlopende en veeleisende industriële en militaire toepassingen en voor toepassingen op het gebied van communicatie, bewaking, medische apparatuur en autonavigatiesystemen.

De nieuwe Apacer SD-kaart is compatibel met SD Card Specification ver. 2 en de SDHC Class 10-standaard voor snelle gegevenstransmissie en ondersteunt zowel de SD- als de SPI-modus. Door gebruik te maken van een betrouwbare SLC-chip (single-level cell) is de SD-kaart niet alleen schok- en trillingsbestendig en energiezuinig, maar ook bestand tegen extreme temperaturen (van -40ºC tot 85ºC). De SD-kaart, die leverbaar is met een opslagcapaciteit van 256 MB tot 8 GB, bereikt een hoge sequentiële lees- en schrijfsnelheid van maximaal 20 respectievelijk 13 MB per seconde. De automatische standby- en slaapstand van de kaart dragen bij aan een lager energieverbruik.

Apacer levert de nieuwe SD-kaart ook met MLC-flashgeheugen (multi-level cell). Deze versie is leverbaar met een capaciteit van 4 tot 32 GB en biedt een sequentiële lees- en schrijfsnelheid tot 19 respectievelijk 8 MB per seconde. Om de betrouwbaarheid van het systeem en de integriteit van de opgeslagen data te waarborgen wordt gebruikgemaakt van 24-bits ECC, zodat potentiële fouten bij frequente gegevenstoegang tot een minimum worden beperkt. Doordat de SD-kaart bovendien beschikt over geïntegreerde Global Wear Leveling- en S.M.A.R.T.-technologie, worden de gegevens veiliger opgeslagen en gaat de kaart langer mee.

De nieuwe industriële SD-kaart heeft strikte betrouwbaarheidstests doorstaan op het gebied van temperatuur, luchtvochtigheid, schokken en trillingen. Daarnaast worden doorlopende ORT-tests (ongoing reliability testing) uitgevoerd om de stabiliteit te monitoren.

Over Apacer
Apacer Technology Inc. levert een uitgebreid assortiment industriële SSD-systemen, geheugenmodules en digitale consumentenproducten. Dankzij een brede basis met uitmuntende capaciteiten in O&O, ontwerp, productie en marketing is Apacer uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevende producent. Sinds de oprichting is Apacer altijd trouw gebleven aan zijn motto "Access the best" om betrouwbare en innovatieve producten en services te ontwikkelen. Apacer levert zijn klanten krachtige, betrouwbare en hoogwaardige geheugenmodules en flashgeheugens via een marketingnetwerk van productiefaciliteiten en distributeurs over de hele wereld. Apacer maakt innovatieve, zeer geavanceerde digitale opslagproducten voor het opslaan, bewaren en uitwisselen van digitale informatie, die een essentiële rol speelt in het werk en het privà©-leven van de moderne consument. Bezoek www.apacer.com voor meer informatie over Apacer.

Corina van de Pas Florea
Apacer Technology BV
Aziëlaan 22
5232 BA 's-Hertogenbosch
The Netherlands
Tel: +31-73-6459-541
Fax: +31-73-6459-629