(Persbericht) Uitbreiding partnerschap logische stap door toenemend belang integraal beheer van datacenters

Vianen, 13 juli 2011 - De eisen die aan het beheer van datacenters worden gesteld, worden steeds scherper. Daarnaast moeten beheerders in staat zijn om steeds meer aspecten van de infrastructuur optimaal af te stemmen op de omgeving. Factoren als energieverbruik en -efficiëntie, CO2-uitstoot, de PUE en de inventaris zijn hierbij cruciaal, en software speelt hierin een steeds grotere rol. Om klanten daarin nog beter te ondersteunen, hebben APC by Schneider Electric en ICTroom hun samenwerking uitgebreid. ICTroom zal volledige dienstverlening en support leveren voor de softwareoplossingen van Schneider Electric.

DCIM is aan opmars bezig
Vanaf september brengt Schneider Electric StruxureWare for Data Centers op de markt, de opvolger van de InfraStruxure-beheeroplossing van APC by Schneider Electric. Naast uitgebreide monitoring biedt StruxureWare uitgebreide tools voor energiebeheer, inventarisbeheer en planning. Dankzij dit systeem voor Data Center Infrastructure Management (DCIM) kunnen sterke besparingen worden gerealiseerd op het gebied van energie en CO2-uitstoot. Zo stelt analistenbureau Forrester dat het juiste gebruik van beheersoftware, besparingen van maar liefst 30 procent kan opleveren. Gartner verwacht een sterke groei van de vraag naar DCIM. Dit helpt datacenters efficiënter en groener worden.

ICTroom is al sinds geruime tijd een partner van APC by Schneider Electric en heeft sinds kort een DCIM-businessunit opgezet, die zich toelegt op het integreren en ondersteunen van DCIM-softwareoplossingen. Het uitbreiden van het partnerschap met APC by Schneider Electric is met StruxureWare for Data Centers dan ook een logische stap.

Ontwerp, realisatie, consultancy, beheer
ICTroom ontwerpt, bouwt en beheert state-of-the-art datacenters, serverruimten en computerruimtes voor uiteenlopende organisaties. Als DCIM-partner zal ICTroom organisaties ondersteunen bij het implementeren en het gebruiken van StruxureWare. Ook biedt ICTroom consultancydiensten voor andere oplossingen van APC by Schneider Electric. Organisaties krijgen direct toegang tot de expertise van APC by Schneider Electric rond DCIM in het algemeen en StruxureWare in het bijzonder.

Quotes
'Datacenteromgevingen worden steeds complexer, waardoor een gedegen integratie essentieel is', zegt Wim Hendriksen, country manager Benelux bij APC by Schneider Electric. 'Organisaties zijn voor het eindresultaat niet alleen afhankelijk van de kwaliteit van de producten, maar ook steeds meer van de dienstverlening. Het is daarom van groot belang dat de kennis van APC by Schneider Electric effectief over wordt gebracht op de partners. Wij zijn verheugd met ICTroom een goede partner te hebben gevonden'.

'Als integrator zien wij een duidelijke trend dat datacenteroplossingen completer en meer samenhangend worden', zegt Sander Nieuwmeijer, directeur bij ICTroom. 'De tijden dat leveranciers zich beperken tot het alleen leveren van noodstroomvoorzieningen of koelinstallaties liggen ver achter ons. APC by Schneider Electric loopt als marktleider met InfraStruxure voorop in die trend. StruxureWare for Data Centers gaat daarom als bredere oplossing een centrale rol spelen in de DCIM-markt en is dus een waardevolle uitbreiding op ons portfolio.'

Over APC by Schneider Electric
APC by Schneider Electric is een wereldwijde leider op het gebied van energievoorziening en koeling, Het bedrijf levert hardware en software, die is ontworpen om de beschikbaarheid en energie-efficiëntie te verhogen binnen zakelijke netwerken, datacenters en productieomgevingen. Daarbij beschikt APC by Schneider Electric over de expertise en het uitgebreide netwerk van Schneider Electric's Critical Power & Cooling Services. APC levert nauwkeurig geïnstalleerde en goed onderhouden oplossingen gedurende hun volledige levenscyclus. Omdat innovatie centraal staat, kan APC energie-efficiënte oplossingen bieden voor belangrijke technologische en industriële toepassingen.

www.apc.com

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiebeheer en actief in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Het concern vervult een leidersrol binnen de markten voor energie en infrastructuur, industriële processen, gebouwautomatisering en datacenters/netwerken. Schneider Electric is daarbij duidelijk aanwezig in de markt voor woningbouwtoepassingen. Daarbij is het bedrijf erop gericht om energie veilig, betrouwbaar en efficiënt te maken. Met meer dan 110.000 werknemers in dienst haalde het bedrijf een omzet binnen van 19,6 miljard euro in 2010 door particulieren en bedrijven actief te helpen om uit hun energie te halen wat erin zit.

www.schneider-electric.nl
Contact
APC by Schneider Electric
Debbie van Beek
Tel: +31 (0)6-27 01 80 05
[email protected]

Co-Workx
Maria Tunnisen
Tel: +31 (0)6-19 29 03 19
[email protected]