(Persbericht) Overname biedt mogelijkheden uitbreiding productportfolio met Server Room in-a-Box

Vianen, 6 juli 2011- Kell Systems, fabrikant van mobiel verplaatsbare serverkasten, is overgenomen door APC by Schneider Electric. Kell Systems biedt een 'Server Room in-a-Box', waarmee servers en netwerkhardware direct in de kantoorruimte kunnen worden ingezet.

APC verkocht al een aantal serverkasten van Kell Systems, maar kan nu door de overname aanzienlijk uitbreiden met nieuwe oplossingen. Naast de maatwerkoplossingen die het concern aanbiedt voor computerruimtes en datacenters, bieden ze nu ook kant-en-klare, snel inzetbare en tegelijk voordelige oplossingen voor gebruik in kantooromgevingen.

Plug-en-play
Het Britse Kell Systems levert geluidsarme serverkasten, zoals de ComputerVault Pro. In de kast passen twee servers met bijbehorende opslagsystemen, netwerkhardware en randapparatuur. De maximale thermische belasting is 800 W, terwijl de kast zelf 60 W gebruikt. Deze geluiddichte computerkasten kunnen direct in de kantoorruimte worden geplaatst, wat aparte computerruimtes overbodig maakt. De kasten van Kell Systems combineren geluiddemping en thermische capaciteit met betrouwbaarheid en een honderd procent plug-en-play specificatie. De kasten zijn geschikt voor servers van onder andere Fujitsu, HP en IBM.

Bladeservers en UPS'en
De tweede productlijn van Kell Systems is de BladeVault. Deze is speciaal ontworpen om een complete IT-omgeving te herbergen. De BladeVault is geconfigureerd voor bladeservers van IBM, HP of Dell en voor UPS-apparatuur (uninterruptible power supplies), storage- en randapparatuur. In een fase waarin het beperken van stroomverbruik hoog op de agenda's van de IT-manager staat, heeft BladeVault ook op milieugebied veel te bieden. De BladeVault bereikt een thermale belasting van meer dan 4,3 kW en verbruikt hierbij een vermogen van slechts 84 W. Kasten die gebruik maken van airco vragen bij een dergelijke koelcapaciteit vaak zelf 3 tot 4 kW.

Serverkast
Nederland is het op à©à©n na dichtstbevolkte land van Europa, waardoor vierkante meters kantoorruimte een belangrijk item zijn. De mobiele serverkasten van Kell Systems kunnen in een normale werkomgeving worden opgesteld. Dit betekent dat kan worden afgezien van een eigen computerruimte. Ook kan ruimte in een reeds bestaande computerruimte worden uitgespaard. Daarbij komt dat de mobiele serverkasten worden geleverd op wielen, waardoor ze veel meer flexibiliteit bieden dan permanent opgestelde serverruimtes - ook in geval van toekomstige kantoorherindelingen en -verhuizingen.

Over APC by Schneider Electric
APC by Schneider Electric is een wereldwijde leider op het gebied van energievoorziening en koeling, Het bedrijf levert hardware en software, die is ontworpen om de beschikbaarheid en energie-efficiëntie te verhogen binnen zakelijke netwerken, datacenters en productieomgevingen. Daarbij beschikt APC by Schneider Electric over de expertise en het uitgebreide netwerk van Schneider Electric's Critical Power & Cooling Services. APC levert nauwkeurig geïnstalleerde en goed onderhouden oplossingen gedurende hun volledige levenscyclus. Omdat innovatie centraal staat, kan APC energie-efficiënte oplossingen bieden voor belangrijke technologische en industriële toepassingen.
www.apc.com

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiebeheer en actief in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Het concern vervult een leidersrol binnen de markten voor energie en infrastructuur, industriële processen, gebouwautomatisering en datacenters/netwerken. Schneider Electric is daarbij duidelijk aanwezig in de markt voor woningbouwtoepassingen. Daarbij is het bedrijf erop gericht om energie veilig, betrouwbaar en efficiënt te maken. Met meer dan 110.000 werknemers in dienst haalde het bedrijf een omzet binnen van 19,6 miljard euro in 2010 door particulieren en bedrijven actief te helpen om uit hun energie te halen wat erin zit.

www.schneider-electric.nl

Contact
APC by Schneider Electric
Debbie van Beek
Tel: +31 (0)6-27 01 80 05
[email protected]

Co-Workx
Aleksandra Andjelic
Tel: +31 (0)6-24 24 56 79
[email protected]