(Persbericht) In 2010 was de Belastingdienst erg succesvol met het incasseren van nog niet betaalde belastingschulden. Niet in alle gevallen lukte het om contant geld te incasseren, in dat geval werd de auto afgepakt. In 2010 gebeurde dat maar liefst 2.000 keer. Als men dan nog niet ging betalen dan werd de auto verkocht via de Domeinen.

In samenwerking met gemeentes en Politie zijn de controles is 2010 opgevoerd. Er werd hierbij veel gebruik gemaakt van camera's die zijn gekoppeld aan een computerdatabase. Als de geregistreerde eigenaar van de auto overeenkomt met iemand die volgens de database een belastingschuld heeft.

Vijf miljoen Euro geïncasseerd
Deze acties hebben hun vruchten afgeworpen. Maar liefst vijf miljoen Euro werd er ter plaatse betaald, als er niet betaald kon worden moest de auto ter plaatse ingeleverd worden, aldus staatssecretaris Frans Weekers van Financiën.

Als na inbeslagname van de auto nog niet word betaald dan verdwijnt de auto naar de Domeinen, daar wordt de auto verkocht en van de opbrengst wordt de belastingschuld voldaan.

Snel auto verkopen
Bij de Domeinen autoveiling brengt de auto niet al te veel op. Vandaar dat veel mensen er voor kiezen de auto zelf te verkopen om hun belasting- en andere schulden af te betalen. Een van de sites waar dat makkelijk en snel kan is de auto verkopen website VerkopenAuto.nl.

Binnen een dag contant geld
Aan het woord oprichter Vincent Stevens: "Als mensen snel geld nodig hebben en bereid zijn hun auto te verkopen dan kunnen ze bij ons binnen een dag het geld contant in de hand hebben. Nadat ze de auto hebben aangemeld op de website ontvangen ze de volgende dag het bod per e-mail. Bij akkoord kunnen ze direct de levering met de dealer inplannen en krijgen ze direct het geld en de vrijwaring van het kentekenbewijs."

Meer tips over auto verkopen en ontwikkelingen op het gebied van auto verkopen zijn te vinden op AutoVerkopenTips.nl.