(Persbericht) Zaltbommel, 14 februari 2011 Ruim 64 procent van de Nederlandse organisaties geeft aan dat het opleidingsbudget voor 2011 gelijk is gebleven of zelfs is gestegen ten opzichte van het niveau van voor de crisis (het niveau van 2008). Ruim honderd HR-managers beantwoordden onlangs in opdracht van ISBW Opleiding & Training, onderdeel van de Schouten & Nelissen Groep, een aantal online vragen met betrekking tot hun opleidingsbudget voor 2011. Voor 17,5 procent van de ondervraagden is er een stijging van het opleidingsbudget begroot ten opzichte van 2010. Voor eenderde van de verantwoordelijke managers geldt zelfs een stijging van meer dan vijftien procent van het opleidingsbudget.

De ontwikkeling van eigen medewerkers door middel van opleiding blijkt voor veel organisaties nog steeds uitermate belangrijk. De twee voornaamste redenen die hiervoor worden gegeven zijn de toename van het strategisch belang van goed opgeleid personeel en de veranderende taken en verantwoordelijkheden van medewerkers, die nieuwe kennis en vaardigheden vereisen. Ruim zestig procent van de ondervraagden geeft aan dat de kosten van opleiding en training volledig voor rekening van de werkgever komen.

Else Slegers, algemeen directeur van ISBW: à¢â‚¬Å“Wij hebben de afgelopen twee jaar gemerkt dat Nederlandse organisaties bereid blijven om te investeren in de ontwikkeling van hun werknemers en dit onderzoek bevestigt dat. De uittocht van de babyboomgeneratie speelt hierbij volgens mij een belangrijke rol. Om te voorkomen dat organisaties in de komende decennia alle kennis en expertise zien wegvloeien, is het belangrijk om al in een vroeg stadium die kennis te inventariseren, te verrijken en op te slaan. Daarnaast investeren steeds meer organisaties in verbetering van hun processen en kwaliteit. Het afgelopen kwartaal zien we dan ook een toenemende belangstelling voor opleidingen op het gebied van kwaliteitsmanagement.à¢â‚¬

--------------------

Over ISBW
ISBW Opleiding & Training biedt ruim 250 praktijkgerichte opleidingen en trainingen op MBO-, HBO- en Post-HBO-niveau. Het aanbod van ISBW varieert van trainingsprogramma‘˜s van à©à©n dag tot opleidingen van enkele jaren. ISBW is al 80 jaar dà© autoriteit in opleidingen en trainingen voor mensen die verder willen komen in hun huidige of toekomstige werk. Door een persoonlijke benadering staan bij ISBW de mensen altijd centraal. Daarnaast biedt ISBW met de inzet van ervaren docenten uit de bedrijfspraktijk en de unieke Personal Performance Methode® garanties voor opleidingsrendement. Doordat deelnemers tijdens hun opleiding of training aan de slag gaan met een businesscase uit hun eigen organisatie, kunnen zij de opgedane kennis direct toetsen aan de praktijk en toepassen in de eigen werksituatie. Onderzoek laat zien dat tenminste tachtig procent van deze businesscases ook echt in de organisatie wordt toegepast. ISBW Opleiding & Training is onderdeel van de Schouten & Nelissen Groep. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zaltbommel. Meer informatie is te vinden op www.isbw.nl.

Meer informatie
Marcommit PR
Femke Jansen
[email protected]
035-582 27 30