(Persbericht) September 2011
Volgens een recent onderzoek zijn er in Nederland zijn er veel werkplaatsen, fabriekshallen en magazijnen welke nog steeds verlicht worden met energieslurpende tl-buizen; de bekende tl-buizen met de losse starter.
à¢â‚¬Å“Loop een willekeurige werkplaats binnen en in 9 van de 10 zijn ze nog aanwezigà¢â‚¬ aldus Tim van Wilsem van het adviesbureau MVG.
à¢â‚¬Å“Als je vervolgens vraag waarom ze deze lampen in deze tijd nog hebben hangen staan ze je verbaasd aan te kijken. De meeste hebben geen flauw idee dat je met betrekkelijk weinig investeringen rond de 50% op de steeds maar stijgende energiekosten kan besparen; goed voor het milieu en goed voor het bedrijf. Als je duurzaam wilt ondernemen zijn dit de makkelijkste stappen.

De oplossing heet Spare-Tube.
MVG adviseert à¢â‚¬Å“veel bedrijven om de ´ouderwetse‘˜ tl-buis te vervangen voor een Spare-tube. Een energie zuinige tl-buis, welke met dezelfde lichtopbrengst zorg voor veel energiebesparing. De Spare-Tube past in elk armatuur en zorgt er bovendien voor dat je van de hinderlijke trillingen van de tl-buis af bent.

Gezonder licht.
Door toepassing van zogenaamde de witte daglicht kleur in plaats van de ´gelige‘˜ kleur merken de klanten van MVG dat het werkklimaat een stuk prettiger wordt; je ziet beter wat je doet en je krijgt van witlicht gewoon meer energie. à¢â‚¬Å“Als je er zo naar kijkt is de investering van ondergeschikt belang; alleen al door de hogere productiviteit verdient de Spare-tube zich in no-time terugà¢â‚¬.

Geen installatiekosten.
Omdat de Spare-tube makkelijk te plaatsen is; alleen de starter vervangen en de lamp omwisselen, komen er geen extra kosten voor installatie bij. Zo kan elk bedrijf de verloren uurtjes gelijk nuttig opvullen. à¢â‚¬Å“Van deze vervanging ben je dan voorlopig mooi af , omdat de Spare-Tube 2 tot 3 maal zo lang meegaan dan de normale tl-buis.à¢â‚¬
Bovendien komt de Spare-Tube in aanmerking voor EIA (Extra Investerings Afrek) van de Rijksoverheid.

Wilt u ook weten hoeveel u per maand kan besparen op uw energiekosten neem dan contact op met Tim van Wilsem van MVG in Nieuwegein. Of surf naar
http://www.mvg-professional.nl/Energiezuinige%20Spare-Tube.html