(Persbericht) Leiden, 22 november 2010 De betrokkenheid van medewerkers is de belangrijkste indicator van de invloed van talent management op de bedrijfsresultaten. Dit geeft twee derde van de respondenten aan die onlangs meededen aan het talent management onderzoek onder ruim 1.000 organisaties uit 20 verschillende landen. Het onderzoek is geïnitieerd en uitgevoerd door StepStone Solutions, wereldwijd marktleider in Software-as-a-Service (SaaS) talentmanagementoplossingen, en Bersin & Associates, een onafhankelijke onderzoeks- en adviesorganisatie.

De conclusie is gebaseerd op uitspraken van het algemeen management en het Human Resource (HR) management van deze organisaties. Voor algemeen management geldt dat zij na de betrokkenheid van medewerkers, retentiepercentage (het vermogen van een ondernemer om de bestaande medewerkers in het bedrijf te houden) en prestatiemeting het belangrijkst vindt. Voor HR management geldt dat zij het aantal opzeggingen op de tweede plek zet en de interne mobiliteit daarna de belangrijkste indicator vindt.

à¢â‚¬Å“Om optimaal ondersteuning te kunnen bieden bij talent management voert StepStone Solutions regelmatig onderzoek uit naar ontwikkelingen, wensen en verwachtingen binnen het vakgebied. De uitkomsten van deze onderzoeken nemen we mee in de ontwikkeling van onze talent management oplossingenà¢â‚¬, aldus Sander Kerkhoffs, Country manager Nederland bij StepStone Solutions.

-------------
Over StepStone Solutions
StepStone Solutions helpt organisaties wereldwijd het beste uit hun medewerkers te halen en hun business performance en talentstrategieën te ontwikkelen. StepStone Solutions biedt een compleet pakket van talentmanagementoplossingen voor het vinden, werven, behouden en organiseren van mensen en ondersteunt hen bij de ontwikkeling van hun talent. Met de on-demand software (SaaS) en diensten van StepStone Solutions richten organisaties efficiënte processen in voor onder meer werving en selectie, talentmanagement, performance management, compensation management, skills en competentiemanagement, carrià¨re- en opvolgingsplanning, training en ontwikkelingsmanagement. Met vestigingen in 16 landen en meer dan 550 medewerkers biedt StepStone Solutions software en diensten aan meer dan 1.600 klanten in 50 landen zoals Carlson Wagonlit, Deloitte, Deutsche Telekom, Heineken, Lufthansa, Kruger Products, PUMA en Virgin Atlantic. StepStone Solutions heeft de overname van MrTed en het product MrTedTalentLink in augustus 2010 afgerond.

Voor meer informatie bezoek: www.stepstonesolutions.com
Productinformatie: www.stepstonesolutions.com/solutions
Lees onze blog: http://www.stepstonesolutions.com/communitypost
Doe de Talent Strategy Assessment: www.talentstrategyassessment.com
Probeer onze Business Case Builder: www.stepstonesolutions.com/impact-tools/ nl-NL/BCB
Lees meer over het nieuwste onderzoek rond talentmanagement in 2010 op: www.stepstonesolutions.com/eiu

Over Bersin & Associates
Bersin & Associates is een toonaangevende onderzoeks-en adviesonderneming in enterprise learning, talent management en talent acquisitie. www.bersin.com

---------------
Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Pauline van Die
Tel. +31 (0)35-5822730 / +31 (0)6-46182796
Email: [email protected]