(Persbericht) Zaltbommel, 12 juli 2011 Ruim tweederde van de medewerkers geeft aan regelmatig complimenten te ontvangen, terwijl 88 procent van de werkgevers aangeeft deze regelmatig uit te delen aan werknemers. Dit blijkt uit online onderzoek van ISBW Opleiding en Training, onderdeel van de Schouten & Nelissen Groep. Hieruit blijkt tevens dat werknemers erkenning en waardering belangrijk vinden. 40 procent geeft aan dit zelfs zeer belangrijk te vinden en slechts 1,5 procent laat het koud. Het online onderzoek laat ook zien dat driekwart van de werkgevers vindt dat zij werknemers voldoende motiveert en stimuleert. Bijna tweederde van de medewerkers is het daarmee eens.

à¢â‚¬Å“Een meerderheid van de werknemers is tevreden over het aantal complimenten dat ze ontvangtà¢â‚¬, zegt Else Slegers, algemeen directeur van ISBW. à¢â‚¬Å“Toch vindt eenderde het te weinig, terwijl maar 12 procent van de werkgevers zelf vindt dat ze niet veel complimenten geven. Er is dus een verschil in perceptie. Ook op het gebied van erkenning en waardering zit een gat. Dit zou kunnen komen doordat werkgevers toch anders hun complimenten en waardering uiten dan de werknemers verwachten. Door hier bijvoorbeeld met trainingen of workshops aandacht aan te besteden, kunnen werkgevers nog meer rendement uit de werknemer halen. Gemotiveerde medewerkers werken namelijk een stuk efficiënter en effectiever.à¢â‚¬

--------------------
Noot voor de redactie: Het online onderzoek is uitgevoerd onder 147 HR-professionals en 127
cursisten van ISBW.

Over ISBW
ISBW Opleiding & Training biedt ruim 250 praktijkgerichte opleidingen en trainingen op MBO-, HBO- en Post-HBO-niveau. Het aanbod van ISBW varieert van trainingsprogramma‘˜s van à©à©n dag tot opleidingen van enkele jaren. ISBW is al 80 jaar dà© autoriteit in opleidingen en trainingen voor mensen die verder willen komen in hun huidige of toekomstige werk. Door een persoonlijke benadering staan bij ISBW de mensen altijd centraal. Daarnaast biedt ISBW met de inzet van ervaren docenten uit de bedrijfspraktijk en de unieke Personal Performance Methode® garanties voor opleidingsrendement. Doordat deelnemers tijdens hun opleiding of training aan de slag gaan met een businesscase uit hun eigen organisatie, kunnen zij de opgedane kennis direct toetsen aan de praktijk en toepassen in de eigen werksituatie. Onderzoek laat zien dat ten minste tachtig procent van deze businesscases ook echt in de organisatie wordt toegepast. ISBW Opleiding & Training is onderdeel van de Schouten & Nelissen Groep. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zaltbommel. Meer informatie is te vinden op www.isbw.nl.

Meer informatie
Marcommit PR
Femke Jansen
[email protected]
035-582 27 30